HC Minor 2000 Přerov HC Orlová 2:3 (1:1, 1:0, 0:2)

Domácí branku od úvodního buly strážil Zdeněk Krejčí a Michal Láníček tentokrát seděl na střídačce. Proti Pardubicím i Prostějovu inkasovalo Meo vždy v první minutě, ale tentokrát samo udeřilo. Sprušil na modré přiťukl kotouč Ditrichovi, ten si sjel mezi kruhy a střelou švihem vymetl pavučinu v pravém rohu Holešovy svatyně. V zápětí se Orlová dostala do přečíslení dva na jednoho, ale Krejčí byl pozorný. V sedmé minutě Ditrich zamotal jednomu z beků hlavu u mantinelu a nahrál Sprušilovi před branku. Ten mu ještě puk vrátil, ale se střelou po ledě si gólman poradil. Na začátku jedenácté minuty hosté zrychlili pohyb v útočním pásmu a Pavlas vyrovnal. V zápětí mohl dostat žlutomodré opět do vedení Zbranek, jenže Holeš si s jeho nadějnou příležitostí poradil. V přesilové hře se před branku prodral Sprušil, ale střela z úhlu v síti neskončila. Do solidní šance se dostal i obránce Hruška, ale jeho pumelenice šla těsně vedle.

Na začátku druhé části se Ditrich dostal do brejku, ovšem jeho pokus brankář akrobaticky vykopl betonem. V jednatřicáté minutě si však Ditrich spravil chuť. Naznačil střelu a položil si gólmana. Zpoza branky nahrál volnému Sprušilovi, pro kterého nebyl problém poslat kotouč do poloprázdné klece - 2:1. Pojistit si vedení mohli domácí v minutu a půl dlouhé přesilové hře pěti proti třem. Vytvořili si spoustu šanci, ale ani jedna z nich neskočila v brance. V poslední minutě prostřední třetiny se osmělili i hosté, ale Krejčí vše vyřešil.

Ve třetím dějství si první šanci vypracovalo Meo, ovšem Friebova střela jen rozezvučela brankovou konstrukci. V zápětí Sprušil vybídl ke střele Palu a Holeš si semaforem málem vykloubil rameno. Přerov měl více ze hry. Jenže poté přišla obrovská minela a bylo vyrovnáno. Sedlář ve snaze vyhodit kotouč z obranného pásma nabil Bučkovi a ten nekompromisně prostřelil Krejčího - 2:2. Vzávěru utkání ještě hráli domácí přesilovou hru, ale Pala fauloval a posledních 30 sekund měla výhodu o jednoho hráče Orlová. Mintěl od modré nahodil kotouč do ohně před bránou, kde byl několikrát tečován a v čase 59:57 proklouzla ta černá guma Krejčímu mezi betony - bylo rozhodnuto.

Přerovský kouč Leoš Zajíc po utkání řekl: „Byl to dost utrápený zápas. Jsme ale neustále na začátku sezony. Bylo to také dost o chybách. Vedli jsme dva jedna, měli jsme spoustu šancí. Góly jsme však nedali a utkání jsme si sami prohráli.“

Branky: 0.48 Ditrich (Sprušil), 30.21 Sprušil (Ditrich, Hruška) - 10.17 Pavlas (Kotásek), 55.30 Buček, 59.57 Stránský (Mintěl). Vyloučení: 5:11. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Zákroky gólmanů: 21:42. Buly: 53:21.

Sestavy

Přerov: Krejčí (Láníček) - Bauer, Faltýnek, Pala, Hruška, Tomáš, Kudělka -Kroupa, Sedlář, Rusek, Kolář, Ditrich, Sprušil, Kašpar, Zbranek, Frieb, Lužný, Kvapil.

Orlová: Holeš (Dobřanský) -Mintěl, Trubka, Matuška, Tluszczik, Jemelík, Grimm, Galgonek, Tomášek, Fuks, Suchý, Pavlas, Kotásek, Sztefek, Stránský, Bindač, Klečka, Buček.