Jak se vlastně rodil váš návrat do Přerova?

Když mi skončila smlouva v Plzni, tak pro mě byl Přerov prioritou. Sledoval jsem finále i kvalifikaci o první ligu. Byl jsem trošku v kontaktu s vedením už v té době. Jsem moc rád, že kluci postoupili. No, a pak už jsme se dohodli.

O jiných klubech jste nepřemýšlel?

Extraliga už asi byla nereálná. Pro mě byla priorita Přerov. Kdyby to náhodou nevyšlo, tak bych asi zkusil ještě nějaké zahraničí, ale přiznám se, že to se mi až tak nechtělo. Vyšlo to tak krásně, že Přerov postoupil, to bylo skvělé, krásné. Teď bych chtěl Přerovu pomoct, aby úspěšně naskočil do první ligy a aby to nebylo jen na jednu sezonu.

Nyní tedy budete plnohodnotným Přerovanem, i co se bydlení týče?

Já jsem Přerovan. Vždy jsem se sem vracel, vlastně tady normálně bydlím, je to můj domov. I hokej jsem tady vždy sledoval, teď už budu tedy doma.

Jste brán jako největší posila. Jak vidíte šance přerovského celku v nové sezoně?

Největší posila nevím, třeba přijdou ještě jiní hráči. Já doufám a věřím tomu, že se tady poskládá takový tým, který bude hrát dobře, že fanoušci budou chodit na náš dobrý hokej a že se budeme pohybovat někde, kde nebudeme mít starosti se záchranou. Takové přání a cíl je, abychom byli někde do desátého místa. Záleží ale samozřejmě na tom, jak se to poskládá, jaká bude příprava a jak si to všechno sedne.

Už jste se pozdravil s ostatními? Jak vzpomínáte na své předešlé působení v Přerově? Už je to pár let…

Ano, s kluky trénuji už asi třetí týden. Tak já jsem v Přerově vyrostl a vychovali mě tady hokejově. Odešel jsem, když se tady hrála druhá národní. Poprvé jsem za muže naskočil, když se tady ještě hrála první liga. Pak se ale bohužel spadlo a já šel na vojnu. V Přerově jsem odehrál vlastně celý rok, a pak už jsem odešel na zkoušku do Havířova, pak už se to vezlo a byl jsem pryč asi šestnáct let.

Přesto jste se potkal i se známými tvářemi…

Pamatuji si na Martina Vojtka, který chytal, ještě, když jsem tady byl i já. Hrál i Karel Plášek, který je ale teď pryč. Vzpomínám si i na Dočkyho (současný trenér Petr Dočkal, pozn. red.), trénoval mě někdy na základce. Kdyby ještě hrál Dan Faltýnek, tak s tím jsem si myslím taky zahrál.

Co říkáte na vyhlášené přerovské fanoušky, vzkázal byste jim něco?

Zápasy jsem sledoval. Vždy, když jsem byl v Přerově, tak jsem si zašel na hokej. Fanoušci jsou tady skvělí. Viděl jsem finále i kvalifikaci a bylo to nádherné. Je to krásné, že přesto, že je to malá aréna, když se zaplní, tak je tam krásná atmosféra. Myslím, že fanoušci klukům k postupu hodně pomohli. Pamatuji si, jak se hala spravila, tak i na druhou ligu chodil v sezoně skoro plný dům. To jsem tenkrát chodil docela často, protože jsem hrál za Zlín. Fanoušci jsou tady vynikající, já doufám, že budeme hrát dobře, aby je to bavilo a podporovali nás celou sezonu.