„Je to historická událost. Pro nás, pro město, Olomoucký kraj i pro celou extraligu. David Krejčí je osobnost, kterou extraliga vždy ráda přivítá. Je úžasné, že hráč takového kalibru bude oblékat dres s kohoutem na prsou, což je jistě skvělá zpráva i pro naše výborné fanoušky,“ komentuje pro klubový web generální manažer HC Olomouc Erik Fürst.

Mora Krejčího návrat oznámila na sociálních sítích vtipným videem. Trenér Jan Tomajko si může oddechnout, nebude muset shazovat.

Spokojený je samozřejmě i realizační tým, který tak bude moci v sestavě využívat zkušeného borce.

„Čísla mluví za vše. Je obdivuhodné, co David v NHL dokázal. Každý trenér by takového hráče chtěl mít ve svém týmu. Jsem přesvědčen, že nás svou kvalitou i zkušenostmi posune zase o stupínek výše,“ věří kouč Jan Tomajko.

„Od konce sezony jsem přemýšlel o budoucnosti. Bylo mi jasné, že musím udělat složité rozhodnutí. V této části své kariéry se musím vrátit do České republiky a hrát před rodinou, která obětovala tak mnoho, abych si mohl plnit sny v NHL. Chci, aby mé děti žily tam, kde jsem vyrůstal, trávily čas s mnoha českými členy rodiny, kteří je milují, a tvořily vzpomínky na celý život,“ popisoval David Krejčí v prohlášení vydaném k jeho konci v Bostonu.

David Krejčí získal s Bostonem, kde strávil patnáct let, Stanley cup v roce 2011, další finále si zahrál v letech 2013 a 2019. Celkem zvládl za oceánem 962 zápasů v nichž si připsal 730 kanadských bodů (215+515). Dalších 156 duelů odehrál v play-off a v nich nasbíral 124 bodů. Celkových 864 bodů jej řadí historicky na čtvrté místo mezi nejproduktivnějšími Čechy.