Jedenáctigólovou přestřelku ovládl těsně v poměru 6:5. Zubři tedy nezvládli ani úplně poslední duel sezony, nálada v kabině přesto zůstala výborná, což hráči po skončení zápasu demonstrovali během autogramiády přímo na ledě.

„Tahle porážka se na rozdíl od prohry v play-off hodnotí příjemně. Doufám, že od nové sezony přijdou vítězství,“ usmíval se trenér Zubrů Petr Dočkal.

„Klíčových momentů bylo asi bylo hodně. Rozhodovalo asi nasazení soupeře a hlavně nasazení šesti nebo sedmi hráčů na ledě při střídání,“ smál se kouč.

Jeho protějšek, trenér Tony, mohl být s výkonem svých svěřenců spokojen. Hodně důležitá podle něj byla už předzápasová příprava.

„Byla na velmi vysoké úrovni. Udělali jsme pro to maximum, na ledě to bylo vidět. Byly okamžiky, kdy jsme soupeře značně přehrávali,“ zmínil kouč.

Svou družinu připravil s celým realizačním týmem vskutku výborně. To se projevilo na výkonu gólmanů v čele s devítiletým Honzíkem, ale i v ofenzivě a přesilových hrách.

„Ukázali jsme A-týmu, že přesilovky jsou rozhodující. Doufám, že se hráči a trenéři dívali, jak se to má hrát, zakončit jednoduše do brány. Nevymýšlím nic zbytečného navíc,“ usmál se Tony.

Jiří Goiš
Jirka Goiš, Jirka Goiš! Populární forvard prodloužil smlouvu


K výhře fanoušků vydatně přispěl také hattrick Pepy Klímy. Jeho tři góly nasměrovaly Meofans k cenné třetí výhře v řadě.

„Oslavy budou velké. Probíhaly už teď na střídačce. Teď se po autogramiádě přesuneme do pivnice, věřím, že to důsledně oslavíme,“ prozradil trenér Tony, což jen potvrdili další hráči z řad fanoušků.

„Měli jsme dobrou proteinovou bombu v podobě sponzora přerovského hokeje Zubru už před zápasem. Trošku jsme to přepískli, ale nakonec nám to pomohlo. Slavili jsme už před zápasem, protože jsme tušili, že vyhrajeme,“ pousmál se další z tahounů mančaftu Petr Šimon Šimeček.

Výkon soupeře ocenili i zkušení hráči HC Zubr Přerov. Závěr sezony si nemohl kvůli zranění příliš užít útočník Tomáš Doležal, vše si tedy vynahradil alespoň během Posledního špílu.

„Výborně jim zachytali gólmani, ti je podrželi. Oni byli neskuteční do útoku, brusliví, všechno,“ smekl závěrem Doležal.

Pětka sezony 2017/2018 HC Zubr Přerov podle Deníku
Statistiky Zubrů: většinou průměr, kdo ale zářil?