Co víc, společně soupeři nastříleli hattrick. Mladší Plášek se postaral o dva, starší o jeden gól, k tomu navíc přidal asistenci. Nevídaná záležitost nadchla MEO Arénu.

„Táta hraje vždycky super a mám se od něj ještě co učit. Moc jsem se na to těšil, splnil se mi sen,“ usmíval se po zápase mladší z hrdinů čtvrtečního duelu. „Jsem rád, že jsme se toho dočkali. Střídali jsme se ve zranění nebo nemocech, konečně to vyšlo. Jsem šťastný,“ doplnil syna čtyřiačtyřicetiletý útočník.

Po prvním dějství to však na žádné galapředstavení nevypadalo.

„První třetina byla snad nejhorší v této sezoně. Byli jsme bez pohybu, hráli jsme bez emocí,“ kroutil hlavou kouč Zubrů Petr Dočkal.

Přerovská fitnesska Lenka Červená-Bořutová
Červená-Bořutová skončila pátá na MS ve fitness. Tady je její sestava

Tápání v útoku i defenzivě, nevyužitá dvouminutová přesilovka pět na tři a hlavně nepříznivý stav 1:3. Trenéři museli do další části hry dát týmu ten správný impuls. Povedlo se.

Pro druhou dvacetiminutovku obměnili sestavu. Do brány šel místo Šimbocha Klimeš, do druhé formace se k mladšímu Pláškovi a Pšurnému přesunul otec velkého talentu českého hokeje. No a do obrany se postavil sedmý bek Lenďák.

A právě Martin Lenďák krátce po startu druhé třetiny tvrdou ranou snížil na 2:3 a nastartoval přerovskou gólovou mašinu.

Ve 33. minutě už to bylo po dvou brankách Karla Pláška mladšího a jedné trefě Lubomíra Maliny 5:3!

Tomáš Doležal
Řekl si o místo a má ho! Útočník Doležal zůstane Zubrem

Ve třetí třetině pak parádní obrat dokonali nejprve Jiří Goiš, večer Plášků korunoval exkluzivní trefou na 7:3 Karel starší a na konečných 8:3 v samotném závěru druhou brankou v utkání zvýšil Jiří Goiš.

„Prvních dvacet minut jsme prochrápali, ale zbývajících čtyřicet? To byl hokej, který by nám měl přinášet úspěchy. Chodili jsme do brány, zakončovali, hlavně jsme se však soupeři vyrovnali v pohybu a bruslení,“ pochvaloval si Petr Dočkal a nezapomněl ani na vystoupení Plášků.

„Nerad vyzdvihuji výkon jednotlivců, ale jejich spojení s Pšurným od druhé třetiny bylo ku prospěchu týmu. Oba odehráli dobrý zápas, což korunovali brankami,“ řekl Dočkal.

Z přerovského kotle se sice při závěrečné děkovačce neslo jedno jméno, před fanoušky ale vystoupila dvojice hráčů. A nebyl to omyl.

Otec se synem si mohli užívat krásné ovace, vysokou výhru a hlavně tři body do tabulky WSM ligy, které Přerov posunuly před Slavii Praha do elitní čtyřky soutěže.

Jan Berger
Z Přerova na Spengler Cup? Je to život jako na houpačce, říká Berger

HC Zubr Přerov – HC Stadion Litoměřice 8:3 (1:3, 4:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 14. Šlahař (Doležal, Sýkora), 22. Lenďák (Dvořák, Goiš), 24. Plášek ml. (Pšurný, Zbořil), 25. Malina (Doležal, Sýkora), 33. Plášek ml. (Pšurný, Plášek), 47. Goiš (Zbořil, Dvořák), 50. Plášek (Dvořák, Lenďák), 60. Goiš (Procházka, Lenďák) – 3. Veselý (Kantner, Kusý), 6. Kadlec (Bílek), 20. Bílek (Jebavý, Doudera). Rozhodčí: Přikryl, Koziol – Měkýš, Gančarčík. Vyloučení: 4:2, navíc Kusý (Litoměřice) 5 minut + do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 1876.

Přerov: Šimboch (21. Klimeš) – Malina, Chmelíř, Zbořil, Novotný, Pala, Horák, Lenďák – Doležal, Sýkora, Šlahař – Procházka, Pšurný, Plášek ml. – Plášek, Dvořák, Goiš – Š. Kratochvíl, Gago, Navrátil. Trenéři: Kamil Přecechtěl, Petr Dočkal.
Litoměřice: Michajlov – Chalupa, Pavlas, Smetana, Doudera, Jebavý, Jandus, Gaspar – Pilař, Miškář, Václavek – Kadlec, Hanták, Bílek – Helt, Havelka, Stříbrný – Kusý, Veselý, Kantner. Trenér: Miloš Říha.

Nejúspěšnější sportovec roku 2016 města Přerova - KRAJÁNEK Jiří Tkadlčík (strongman) – přerovský srdcař sice působí v Praze, domů se ale často rád vrací.
Přerovský sportovec roku se blíží! Do čtvrtka posílejte nominace