„Mám tady rozdělanou práci, ale je to práce celého kolektivu,“ řekl nám v obsáhlém rozhovoru Petr Dočkal, kterého podle všeho čeká třetí prvoligová sezona u kormidla zubří posádky.

Pane trenére, sezona je za vámi, tak byly nějaké oslavy?
Hráči nějak neformálně tu povedenou sezonu uzavřeli, ale u nás trenérů konkrétně ještě na oslavy nedošlo. I kvůli tomu, že takřka polovina našich hráčů ještě funguje v extraligových klubech, tak teprve ještě nějakou rozlučkovou akci jak pro hráče, tak pro fanoušky uděláme. Vyhodnotíme si sezonu, myslím si, že ta parta tady byla minimálně na stejné úrovni jako v té sezoně předešlé.

Předpokládám, že nakonec jste se sezonou spokojen, je to tak?
Myslím si, že můžeme být i s touto sezonou určitě spokojení. Letos jsme skončili na konečném osmém místě. Konkurovali jsme klubům typu Kladna, Motoru, Slavie nebo i Litoměřicím, Ústí a dalším, takže náš fanoušek určitě nebyl zklamaný.

Přece jen, nemrzí po těch těsných zápasech, že čtvrtfinále netrvalo o trošku déle?
Na jednu stranu nás to určitě mrzí. Myslím si, že všechno se rozhodovalo v tom prvním utkání. Kdybychom vydrželi v tomto zápase do konce, tak celá série mohla být jiná. Bohužel nám k tomu chyběl tak jako v drtivé většině sezony jeden nebo dva rozdíloví hráči typu Šťastného nebo Mrázka, které jsme tu předešlou sezonu měli. To se pak ukázalo i v celé sérii. Soupeř pak obrovsky využil psychické výhody, narostla mu křídla, a my jsme o kousíček nezvládli také to druhé utkání. Stálo nás to obrovské fyzické i psychické síly. Klobouk dolů před klukama, v té sérii odvedli maximum. Je taky třeba se rozumně podívat na sestavu Budějovic a na tu naši. I díky tomu prvnímu zápasu pak soupeř zaslouženě postoupil.

Jak se Petr Dočkal dívá na změnu na trenérském postu?
Jaký je jeho názor na uzavření WSM ligy?
Jaké jsou představy o kádru pro příští sezonu?

Kompletní rozhovor s Petrem Dočkalem čtěte v pátečním tištěném vydání týdeníku Nové Přerovsko