Trenéři zkušeného centra zařadili do třetí formace k Pláškovi se Sikorou a právě tento útok byl hlavní zbraní Přerovanů ve slušně zaplněné hale Polárka. O skvělou kulisu se staral také početný a spokojený kotel hostů.

Jestli by Zubři při skvělých výkonech z posledních duelů měli na něčem zapracovat, jsou to vstupy do zápasů. Také proti rysům rychle inkasovali a museli dotahovat.

Už ve 4. minutě se po akci bratří Kovarčíků prosadil z dorážky starší Ondřej. O chvilku později stálo při Přerovanech i štěstí, když po další bratrské spolupráci nastřelil břevno Chmielewski.

Pak už se do černého trefovali Zubři. V 10. minutě vyrovnal přesnou střelou Marek Sikora, a když už to vypadalo, že do kabin se půjde za nerozhodného stavu, vystřelil hostům vedení dvě vteřiny před sirénou navrátivší se kapitán Tomáš Sýkora.

„Zápas měl vysokou úroveň. Na soupeři s výborným útokem bylo vidět, že to chce po těch dvou porážkách otočit a získat tři body. Bylo hodně důležité, že jsme brzy vyrovnali. Pak už jsme se prezentovali hrou, kterou jsme chtěli hrát, a kluci odvedli opravdu maximum," byl spokojen přerovský kouč David Kudělka.

Frýdek naposledy srovnal

Hanáci vyvinuli na úvod prostředního dějství na soupeře tlak, z přesilovek se ale žádná neujala. Naopak Frýdek se v početní výhodě radoval. Lukáš Jašek dokázal v polovině hry překonat Horčíčku a naposledy mač srovnat.

Stav 2:2 ale vydržel asi čtyři minuty. Svou druhou branku v sezoně vstřelil po krásné akci a nahrávce Tomáše Sýkory Karel Plášek. „Bylo podstatné, kdo dá gól na 3:2. My jsme byli šťastnější," řekl dále Kudělka.

Domácí měli velkou šanci na další srovnání skóre při krátké přesilovce pět na tři, důležitý moment však skončil dobře pro Zubry a Michal Popelka vzápětí tečoval střelu Novotného za záda bezmocného Hamerlíka – 4:2.

Ve třetí dvacetiminutovce Přerov ještě přidal dvě branky. Přesilovku využil v 56. minutě Lukáš Vágner. V závěru pečetil výhru hostů Roman Pšurný.

„V závěru už soupeř z přemíry snahy chyboval a my jsme toho využili ke vstřelení dalších gólů. To, co jsme si řekli, hráči splnili, což zřejmě bylo tím rozhodujícím aspektem a musím je za to pochválit. Hodně nás také podržel brankář Horčička," dodal závěrem David Kudělka.

HC Frýdek-Místek – HC Zubr Přerov 2:6 (1:2, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 4. O. Kovařčík (M. Kovařčík), 30. Jašek – 10. Sikora (Ferenc), 20. Sýkora (Plášek, Sikora), 34. Plášek (Sýkora), 38. Popelka (Novotný, Goiš), 56. Vágner (Sikora), 59. Pšurný (Procházka, Dostálek). Rozhodčí: Dědek – Měkýš, Rampír. Vyloučení: 8:6, navíc Procházka (Přerov) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 2012.