Vsetínský kotel je v extázi, zbytek MEO Arény nevěří svým očím. Nabízí se vysvětlení, že Lukáš Klimeš prostě očekával o něco dřívější zaznění sirény, je to ale o něco složitější.

„Hlavně jsem si nevšiml, že je tak málo času do konce. To znamená, že jsem to ještě nechtěl v brankovišti přikrýt. To jsem chtěl udělat, až když jsem viděl, jak se na mě Theoret řítí. Ale gól jde jednoznačně za mnou, obrovská chyba,“ kroutil brankář hlavou s tím, že puk měl pochopitelně radši poslat někam do rohu kluziště.

„Já jsem fakt ani nevěděl, kolik je do konce. Myslel jsem, že se bude ještě hrát, netušil jsem ani, že se půjde rovnou do kabin. Takže chyba je i to, že jsem si nepohlídal ten čas,“ mrzelo gólmana.

Sestřih utkání: kuriózní branka v čase 0:45

Zdroj: Youtube

VŠE UMOCNILO NOVÉ PRAVIDLO

Druhá třetina, na první pohled jiná situace, avšak s jedním společným jmenovatelem. Vsetínský maskovaný muž Jan Šelepněv je vyloučen za přikrytí puku mimo své brankoviště. Nové pravidlo 221 sehrálo svou roli také u kuriózní branky do přerovské klece.

„Nechci se na to vymlouvat, ale probliklo mi to hlavou a řekl bych, že tam jsem ztratil tu vteřinu,“ přiznal Lukáš Klimeš.

Ten nicméně před inkriminovaným momentem svůj tým podržel několika skvělými zákroky, zejména při dlouhé přesilovce Valachů čtyři na tři předváděl výtečné zákroky a jen díky němu se skóre neměnilo už dříve.

„Museli jsme ho povzbudit. Tak, jak nás drží od začátku sezony, nás držel i od začátku utkání se Vsetínem. Vybral si slabší chvilku, tak jako když útočník nedá šanci,“ měl po utkání jasno také přerovský trenér Petr Dočkal.

Jeho slova potvrdil i čtyřiadvacetiletý brankář.

„Kluci mě moc podpořili, díky tomu jsem do druhé třetiny nastoupil s čistší hlavou. Ne úplně čistou, protože takovou chybu nezapomenete, ale jsem rád, že kluci to dotáhli na 1:1,“ oddechl si Klimeš.

Sám si je dobře vědom, že hokejku by měl políbit hlavně Zdeňku Čápovi, který srovnal až minutu a devět vteřin před koncem.

„Já mu budu líbat, co bude chtít, protože díky němu máme aspoň ten bod. Kdybych neudělal tu chybu, vyhráli bychom 1:0 a bylo by to krásnější,“ uzavřel gólman Zubrů.

Hokejisté Přerova (v modrém) proti VHK Robe Vsetín
Zubři při power play odmítli smolnou prohru, Vsetín rozhodl v prodloužení
Roman Matějka.
Bouře v kabině nepomohla, Kozlovice prohrály v Bruntále podruhé za sebou