Dnes vám už o nic nešlo, přesto jste zvítězili. Jak hodnotíte toto utkání?

I když nám o nic nešlo, tak nikam se nejede prohrát. Neměli jsme tady lajnu a půl ze základního kádru. Byla tady lajna juniorů, která makala a vyhráli jsme.

V zápase jste si připsal svůj první bod v této sezoně. Nemrzí vás, že to nebylo v přerovském dresu?

Samozřejmě, že mě to mrzí, navíc zrovna teď v tomto zápase. Jsem za něj ale rád. Mohlo to přijít ale určitě dřív (směje se).

Byl to pro vás speciální zápas, tak jaké jsou vaše dojmy?

Měl jsem takové spíš smíšené pocity. Samozřejmě jsem se sem těšil. Na lidi a na kluky. Nikdy se ale nehraje snadno proti dvaceti kamarádům. Je to takové divné. Na ledě se to kamarádství ale musí vynechat a hrát naplno. Snažil jsem se to trošku krotit.

Takže s bývalými spoluhráči jste pořád v kontaktu?

Určitě jsme pořád v kontaktu. Myslím si, že i když se stalo cokoliv, tak bychom byli. I kdybychom spolu třeba měli hrát čtvrtfinále, což ale nakonec nevyšlo.

Nakonec vás čeká Prostějov, jste rád?

Já musím říct, že jsem si přál radši Prostějov než Přerov. Už z toho důvodu, o kterém jsem mluvil. Není to to pravé ořechové, hrát proti kamarádům. V Prostějově se mi to líbí, je to takové vyhrocené, můžu se provokovat s fanoušky, takže to mě bude bavit (usmívá se).

Jaké byly vaše pocity při závěrečné děkovačce? Zdravil jste se s pražskými fanoušky, ale na opačném konci hřiště slavili domácí…

Nebudu lhát, trošku jsem tam pokukoval (usmívá se). Je to tady pořád skvělé, rád jsem to zase viděl a připomenul si to.

Jak jste vlastně zatím spokojen ve Slavii?

Chvilku trvalo, než jsem se adaptoval. Ze začátku jsem se do toho nemohl úplně dostat. Tady jsem toho po tom zranění vlastně taky moc neodehrál. Teď už se cítím dobře, jak kondičně, tak psychicky.

Kdybyste měl porovnat Přerov a Slavii, tak jaké jsou ty hlavní rozdíly?

Je trošku znát, že Slavie je velkoklub, který spadl z extraligy. Vytváří se tam větší tlak. Ty cíle byly trošku jiné než v Přerově, což je znát. Jinak je to vše profesionální v obou týmech.

Když jste odcházel od Zubrů, nechala se tak trošku otevřená vrátka, tak jak to vidíte nyní?

Zatím vůbec nevím. To se vše bude řešit až po sezoně. O tomhle se teď nemá smysl bavit. Vyloučena asi není žádná varianta.