Středeční duel Zubrů s Valachy totiž kromě dobrého hokeje s nádechem derby „dochutí“ i speciální zabíjačkové hody přímo v MEO Aréně.

Úvodní buly je na programu dnes v 18 hodin.

Vůně vepřových specialit se přerovským zimákem ponese už od 17 hodin, hráči si tedy už během rozbruslení mohou udělat chutě na tradiční pikantní boj se Vsetínem, s nímž svedli několik památných hlavně druholigových bitev.

Strongman a powerlifter Jiří Tkadlčík v Přerově slavnostně otevřel Chrám síly
Strongman Tkadlčík v Přerově otevřel unikátní Chrám síly



Tentokrát to zase bude o něčem jiném. Vsetín v Přerově bude chtít Zubrům oplatit domácí porážku 1:3 ze 4. kola WSM ligy. Hlavně však navázat na výborný výkon z posledního duelu, kdy Valaši Na Lapači jasně porazili favorizované Kladno 5:1.

„Odehráli jsme ještě lepší zápas, než začátku sezony s Karlovými Vary. Hráli jsme dobře od první do poslední minuty, jak v obraně, tak v útoku. Výborný výkon předvedl i gólman. Věřím, že takový výkon budeme podávat i v dalším průběhu sezony,“ nechal se slyšet vsetínský trenér Luboš Jenáček. Tak uvidíme.

Karel Plášek mladší v dresu reprezentace do 17 let
Plášek mladší debutoval v extralize. Blíží se souhra otce se synem?

PROLOMÍ ZUBŘI STŘELECKÉ TRÁPENÍ?

O zubřím trápení v koncovce toho bylo řečeno už spoustu. V posledních sedmi zápasech mají průměr jednoho gólu na utkání. V ofenzivě přitom kvalitou disponují, jen se jaksi přestalo dařit. Hlavně druhá formace Romana Pšurného byla zvyklá sbírat body jako na běžícím páse. Jenže už v posledním utkání Přerova ve Frýdku (prohra 1:3) z této lajny vypadl tahoun Tomáš Fořt. Toho si povolal zpět Zlín a postavil jej dokonce ihned do první formace.

Opačným směrem tak putoval mladíček Michal Gago. Další junior Jakub Navrátil se vrátil po čtyřech zápasech do čtvrté formace, velké oživení přerovské ofenzivy se však nekonalo.

„Na derby se stoprocentně připravíme a dáme do něj vše. Přijdou nás podpořit fanoušci a musíme ty nezdary v koncovce už nějak prolomit. Když důrazem dotlačíme puk do brány, nebo docílíme nějakého šťastného gólu, věřím, že pak už nám to tam začne padat víc,“ doufá osmnáctiletý talent Navrátil.

Podle bookmakerů i postavení v tabulce zůstávají favoritem domácí Přerované. Čeká je však obrovsky těžké utkání. Hodně by nejspíš pomohla rychlá branka, která by mohla pomoci nervozitě v koncovce. Čím déle střelecká „impotence“ potrvá, tím nejspíš bude hůře.

Rozsvícení vánočního stromu v Přerově. Ilustrační foto
Nové vánoční trhy v Přerově odkryly program, zahrají revivaly i Mládek

Sestavy týmů v posledních zápasech:

Přerov: Klimeš – Malina, Chmelíř, Novotný, Čáp, Pala, Zbořil – Plášek, Sýkora, M. Kratochvíl – Procházka, Pšurný, Gago – Koblar, Berger, Dvořák – Goiš, Šlahař, Navrátil.
Vsetín: J. Pavelka – Teper, Dundáček, Ostrčil, Frolo, D. Krenželok, Janáček – Markovič, Kucharczyk, Březina – Slováček, Vávra, Podešva – Jonák, Hruška, Šilhavý – Kajaba, Karafiát, Vítek.

Nejproduktivnější útočníci:

Přerov: Roman Pšurný 12 b (4+8)
Vsetín: David Březina 17 b (10+7)

Nejproduktivnější obránci:

Přerov: Radomír Pala 7 b (4+3)
Vsetín: Tomáš Frolo 9 b (1+8)

Úspěšnost brankářů:

Přerov: Juraj Šimboch (10 zápasů/94,64 %), Lukáš Klimeš (7 z/93,09%)
Vsetín: Luboš Horčička (10 z/88,09 %), Jaroslav Pavelka (4 z/90,80 %)