„V pondělí jsem byl na vyšetření a dostal jsem od doktorů zelenou. Můžu hrát, jsem v sestavě a v pondělí normálně jedu na zápas," potvrdil šestatřicetiletý útočník Přerova.

Roli kapitána týmu navíc při Sýkorově absenci zastával Milan Procházka. Ten ale poslední duel s Litoměřicemi nedohrál a po utkání to s ním nevypadalo vůbec dobře. Návrat extraligou ostříleného hráče je tak o to důležitější.

Tomáš Sýkora

Prostě do toho vlítnu

Sýkora se premiéry nemůže dočkat, vždyť poslední soutěžní klání odehrál 8. března. Tehdy při čtvrtém utkání předkola play-off extraligy vstřelil gól, jeho Plzni to však nebylo nic platné a sezona pro ni skončila.

„Bylo to dlouhé čekání. V říjnu jsem už trénoval a připravoval se. Dva měsíce po zákroku jsem nesměl hrát zápasy. Ta pauza se ale musela absolvovat. Teď už doufám, že jsem v plné síle. Prostě do toho vlítnu," slibuje Sýkora přerovským fanouškům.

Přílišná očekávání ale krotí. Za Zubry sice naskočil do přípravy, odehrál však pouze tři přípravná utkání, to poslední 14. srpna na ledě Prostějova.

„Nemusí se hned od začátku dařit, ta pauza byla dlouhá. Ale samozřejmě dělám vše pro to, abych byl pro ten mančaft platný," říká zkušený forvard.

Na tréninku už se pro něj místo v sestavě nejspíš našlo. Tedy alespoň pro první duel, který bude pro Sýkoru speciální. Právě v Ústí strávil dlouhé období své kariéry.

„Na tréninku jsem ve druhé lajně se Sikim a Stokym (Markem Sikorou a Filipem Stoklasou, pozn. red.). Spíš se pak uvidí, jak na tom budu. Může se to měnit operativně v zápase. Můžu hrát víc nebo míň, uvidíme. Fyzička by neměla být problém, spíš jde o herní praxi," prozradil.

Knír pro dobrou věc

Na ledě se objevil už při posledním utkání s Litoměřicemi.

Před domácími příznivci se nechal demonstrativně oholit, aby ukázal podporu Zubrů celosvětové charitativní akce Movember.

„Je to pro dobrou věc, jsme zaregistrovaní a pošlou se tam nějaké peníze. Myslím si, že i v kabině z toho máme legraci, každý bude mít knír, je to dobré i pro pohodu v šatně. Navíc, když se k nám přidají fanoušci, tak to bude fajn," usmívá se Tomáš Sýkora.

To hlavní, hokejové, poprvé ukáže již v pondělí a bude to jen začátek obtížné a důležité porce venkovních střetnutí.

„Škoda sobotního domácího zápasu. Musíme se na to dívat tak, že ať hrajeme venku nebo doma, body musíme sbírat. Chtěli bychom být výš v tabulce, myslím si, že na to mančaft máme. I když hrajeme šest zápasů venku, neznamená to, že nemůžeme bodovat," zmínil na závěr vracející se kapitán přerovských hokejistů.