I díky jeho trefě zvítězili přerovští hokejisté 5:2 a vyrovnali semifinálovou sérii na 1:1.

Jirko, utkání bylo dlouho velmi vyrovnané, nakonec jste zvítězili celkem jasným rozdílem tří branek. Jak byste zápas zhodnotil?
Bylo to celou dobu vyrovnané, vlastně tam rozhodl ten jeden gól ve třetí třetině. Oni měli také šance, kdyby to tam spadlo jim, tak to mohlo klidně být 3:2 nebo 4:2 pro Porubu. Naštěstí jsme ale gól dali my a pak už jsme to ubránili. Ještě byl důležitý ten gól na 4:2 v přesilovce, takže jsme se poté nemuseli tolik strachovat o výsledek.

Klíčová tedy byla ta využitá přesilovka a také ubráněné oslabení.
Tady ty situace rozhodují každé play off. Když máme přesilovku a spadne tam jeden nebo dva góly, tak můžeme pomýšlet na úspěch.

Vy jste srovnával brankou na 1:1. Jak se to vůbec všechno zrodilo?
Oskar (Jiří Osina – pozn. autora) měl puk, jeli jsme tři na dva, on to hodil Zdenovi (Zdeněk Sedlák – pozn. autora), ten mu to pak vrátil a to už jsme byli dva sami před bránou a já jsem šlapal po levém křídle do brány, dostal jsem puk a musel jsem to jenom zvednout. To se mi naštěstí podařilo a byl to gól.

Před play off jste se zranil a hodně se mluvilo o tom, že pro vás sezona skončila. Nakonec jste nastoupil ke druhému semifinálovému zápasu. Limituje vás to rameno?
Já musím zaklepat, že je to stoprocentně v pořádku, takže mě to vůbec nijak neomezuje. Ono se to zdálo vážnější, ale dal jsem to dohromady rychleji. Horší byla ta herní pauza, že jsem tři týdny nehrál.

V úterý je na programu třetí semifinále v Porubě. Co udělat pro to, abyste zopakovali domácí vítězství?
Já myslím, že to bude opět zápas o jednom gólu, bude to vyrovnané. Budou rozhodovat maličkosti, každá přesilovka, každé oslabení.

AUTOR: ONDŘEJ LAUŠMAN