„Kluci odvedli maximální výkon. Musím jim poděkovat za to, co na ledě předvedli,“ řekl na klubovém webu Zubrů trenér Kamil Přecechtěl.

Na přerovský led zavítal jeden z favoritů Chance ligy, který v posledních čtyřech zápasech jen vítězil. Zubři se ale na České Budějovice výborně připravili a úvod střetnutí byl v jejich režii.

Přerovští měli skvělou šanci jít do vedení během dvojnásobné přesilovky, jenže při gólmanovi Kváčovi stálo štěstí, když Popelka před odkrytou brankou nedokázal zakončit.

Zanedlouho se už ale Zubři radovali. Milan Procházka zavezl puk do pásma a jeho nahození na branku usměrnil do sítě Jaroslav Moučka.

V úvodu druhé třetiny domácí navýšili skóre. Důležitou roli sehrál Vojtěch Tomi, který zlomil hokejku a poté, co si vyzvedl u střídačky novou, zdržel se ve středním pásmu. Tím zrychlil přerovskou akci, která přes Pšurného pokračovala k Marku Sikorovi, jenž skóroval.

Zdeněk Čáp
Čáp přelétl z Přerova k Jestřábům. Pro Zubry byl moc drahý

Zubři pokračovali ve skvělém výkonu a byli to oni, kteří si vytvářeli více nebezpečných situací. Kváča ale držel naděje Motoru na bodový zisk.

Šanci hostů pak zvýšil šest minut před koncem třetí třetiny David Gilbert, který připravil Klimeše o čisté konto. Přerovský gólman ale v závěru svůj tým podržel a skóre tak zůstalo nezměněno.

„Nedáváme góly a na jeden, který jsme dali pět minut před koncem, se těžko vyhrává,“ konstatoval trenér Motoru Václav Prospal.

„Od první do poslední minuty jsme hráli velmi koncentrovaně, zodpovědně a poctivě. Body jsme si zasloužili,“ ocenil Přecechtěl týmový výkon.

Hanácký celek si připsal cenný skalp a po dvou prohrách v letošní sezoně poprvé vyzrál na českobudějovický Motor.

Zubři poskočili na šestou příčku a v sobotu je čeká žhavé derby na ledě Prostějova.

HC Zubr Přerov – ČEZ Motor České Budějovice 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Moučka (Procházka, Klimeš), 23. Sikora (Pšurný, Tomi) – 54. Gilbert (Kutlák). Rozhodčí: Dědek, Fiala – Lukš, Novák. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 1740.
Přerov: Klimeš – Novotný, Zbořil, Malina, Ferenc, Pala, Černý – Sikora, Pšurný, Popelka – Doležal, Sýkora, Tomi – Goiš, Hejcman, Navrátil – Procházka, M. Kratochvil, Moučka. Trenéři: Petr Dočkal a Kamil Přecechtěl.
Č. Budějovice: Kváča – Kutlák, Fillman, Pýcha, Jandus, Vydarený, Pavlin, Plášil – Beránek, Přikryl, Babka – Doktor, Gilbert, Karabáček – Čermák, Bradley, P. Novák – M. Novák, Dančišin, Endál. Trenér: Václav Prospal.