Tento týden ale k Zubrům nezamířil ani jednou, přestože extraliga měla pauzu. Nyní už je nejspíš jasné, proč.

Berani skvělého bruslaře nově uvolnili pro prvoligovou Jihlavu. Popelka má být součástí dohody, podle níž Dukla poslala na měsíční hostování do Zlína kapitána Tomáše Čachotského.

„Po dobu jednoho měsíce, kdy bude Tomáš ve Zlíně, u nás bude působit Nicolas Werbik a zároveň nám Zlín nabídl dalšího hráče – útočníka Michala Popelku, kterého naši trenéři mohou využít,“ uvedl jednatel Jihlavy Bedřich Ščerban pro klubový web.

To pochopitelně není dobrá zpráva pro Zubry, kteří se navíc momentálně potýkají s absencemi klíčových hráčů. Ve středu v Benátkách sice za Přerov nastoupil devatenáctiletý zlínský junior Jan Václavek, je to ale adekvátní náhrada?

„Nějaké další možnosti tam jsou, řešíme je. Zlín má ale taky úzký kádr, je to o domluvě. Předběžně něco domluveného máme,“ naznačil sportovní manažer HC Zubr Přerov Pavel Hanák s tím, že vedení stále hledá i další alternativy.

„S kluby telefonujeme každý den. Bohužel se nám teď zranili nebo šli jinam také hráči, které jsme měli na střídavé starty. Sešlo se to vše najednou, musíme to nějak přežít. Musíme využít i vlastní juniory, kteří si teď nevedli vůbec špatně,“ zmínil.

Ve hře je pochopitelně i Popelkův návrat. Ne však dříve než za měsíc. „Michal je hráč Zlína, ten si s ním může nakládat, jak chce. Zatím by to mělo být na měsíc, poté si Zlín a Jihlava řeknou, jak to vypadá, a pak do toho vstoupíme my, pokud bude šance Michala získat zpátky na střídavé starty,“ upřesnil Pavel Hanák.

Hokejisté Přerova. Ilustrační foto
Zubři dostali v Benátkách naloženo, zůstávají ale třetí

PO PĚTI LETECH JINAM?

„Vždy sem pojedu rád, když bude možnost a tady bude zájem,“ měl Michal Popelka jasno koncem září. V Přerově to má rád, poprvé zde naskočil už 2013/2014, pochopitelně zde má spoustu kamarádů. Najednou je ale vše jinak, z podobného přesunu tedy vůbec nemusí být nadšený.

„V Přerově jsem byl pět let. Zatím vůbec nevím, nemám k tomu bližší informace. Jen mi Jiří Šolc (sportovní manažer a jednatel PSG Berani Zlín, pozn. red.) oznámil, že teď budu v Jihlavě, zatím jsem to ale vůbec neřešil. V pátek hrajeme, takže to budu řešit až poté,“ nechtěl být sám útočník konkrétnější.

A na závěr bonbónek. Pikantní by bylo, pokud by Michal Popelka za Jihlavu nastoupil už tuto sobotu. Na Duklu totiž míří právě Zubři.

Lukáš Klimeš
Obrovská chyba, říká Klimeš o kuriózním a smolném gólu