„Byl to zážitek, to za prvé. Ráno jsem snídal, seděl na gauči a zazvonil mi telefon od Petra Dočkala (trenéra HC Zubr Přerov, pozn. red.). Ten mi řekl, že mám jít na led, že je tady nějaké zranění,“ popisoval celou situaci přerovský brankář.

Čekali byste obavy, nervozitu či přílišný respekt? Klimeš byl na ledě společně s dalším gólmanem Romanem Willem jako první. „Spíš jsem se těšil, myslím si, že nervozita na trénink nepatří,“ kroutil hlavou Klimeš.

Rozdíly mezi klasickým tréninkem v Přerově a nájezdy hráčů, jako je Martin Nečas, ale pochopitelně zaznamenal. „Je to pořád hokej, ale mělo to větší tempo, je to rychlejší, což by vlastně asi mělo,“ pousmál se odchovanec brněnské Komety.

Klimeš ve své kariéře odchytal jediné extraligové utkání. V dresu Komety 27. února 2015 v pražském Edenu dostal od Slavie pět gólů a Brňané tehdy padli 2:5. Nejvyšší soutěž by brankář Zubrů pochopitelně znova rád okusil. „Je to zase takový impuls, jsem za to rád. Doufám, že mě to zase někam trošku posune, i když to byl jen jeden trénink. A doufám, že to nebylo tak hrozné,“ zamyslel se Lukáš Klimeš.

Martin Nečas na tréninku české reprezentace v Přerově
Nečas v Přerově: Parta je dobrá, do města ale nepůjdeme


ORCT: TECHNICKY JE NA TOM SLUŠNĚ

A hrozné to rozhodně nebylo, což potvrdil i trenér brankářů reprezentačního A-týmu Zdeněk Orct. „Matěj Machovský má nějaký problém s nohou. Využili jsme toho, že kluci jsou přítomni tady na zimáku. Byl úplně v pohodě, v klidu,“ zmínil Orct a zkusil ohodnotit i Klimešovy kvality. „To je samozřejmě těžké říct. Ale rozdíly mezi gólmany v první lize a extralize jsou malé. Je to spíš o hlavě. Technicky je na tom slušně,“ uzavřel bývalý reprezentant.

Další podobný trénink s elitou asi Klimeš jen tak nepřidá, zraněného Machovského nahradil zlínský brankář Jakub Sedláček. Trénink s reprezentačním „áčkem“ už mu ale nikdo neodpáře.

Hokejová reprezentace se poprvé pod vedením trenéra Miloše Říhy sešla v Přerově.
V Přerově museli kvůli repre vymalovat. Jsme tady kvůli trénování, hlásí Říha