„Je to desátá porážka v řadě, ale nějaké body jsme uhráli. Taky jsme nemuseli mít žádný. Nemůžeme si připouštět, že je nějaká deka," burcuje tým služebně nejstarší hráč Přerova Radomír Pala.

„Deset proher si tady asi nepamatuju. Ale jestli je to šest nebo deset je momentálně jedno, musíme se pořád dívat dopředu. Máme sedm zápasů do konce, musíme sekat a jet bomby, abychom už vyhráli," ví dobře zkušený bek.

Také on vidí hlavní problém posledních duelů v tragické koncovce. „Na tréninku se na to zaměřujeme. Děláme vše pro to, aby ty góly začaly padat. Střely od beků tam jsou, dorážky máme taky. Vždy nám to tam ale nějak skočí nebo dáme tyčku nebo se to tam nějak špatně odrazí. To je prostě hokej," pokrčil Pala rameny.

Krize přijde v sezoně na každý tým. Nicméně deset porážek v řadě, to je zatím rekord letošní sezony mezi všemi prvoligovými celky. Bilance hororová, avšak vzhledem k předvedené hře přerovského celku až příliš krutá.

„Neřeknu, kdyby nás někdo opravdu přehrával. To bych řekl, že jsme horší mančaft a nemáme na to, tu desítku uhrát. Nás ale nikdo celý zápas nepřehrál. Musíme zvednout hlavy," nabádá dvaatřicetiletý obránce.

Nezapomíná ani na fanoušky, kteří i v době těžké krize podporují svůj tým, jak jen mohou. Žádný pískot v MEO Aréně jen tak neuslyšíte.

„Musíme poděkovat fanouškům, protože za námi stojí. I teď po zápase nám poděkovali, přitom na nás mohli pět zápasů bučet. Nezbývá, než držet při sobě," uvědomuje si Pala.

Za „áčko" Přerova momentálně bojuje už dvanáctou sezonu. To je pořádná porce zápasů, jeden souboj je ale vždy výjimečný – derby s Prostějovem. Právě bitva o Hanou je na programu už v sobotu. Pro někoho utkání, jako každé jiné, pro Zubry ale vzhledem k situaci mimořádně důležité.

„Je to derby. Každý musí vyrvat nohy ze zadku, jak já říkám. Přijedeme do Prostějova, tam se může stát cokoliv, bude to tam blázinec. Uděláme všechno pro to, abychom vyhráli," slíbil na závěr Radomír Pala.