Naděje Břeclavi na úspěch ve čtvrtfinále vystihoval nápis na transparentu v sektoru hostujících fanoušků „malá šance, velké srdce". Srdnatý boj Lvům stačil pouze k uhájení bezbrankového stavu v první třetině. I v té měli domácí navrch, v největší šanci se objevili Šebek a Šťastný, gólmana hostů Šurého však ještě překonat nedokázali.

„Soupeř byl na začátku velice nepříjemný, když už ale měl šance, podržel nás Martin Vojtek. Do zápasu jsme vstoupili trošku laxně, po první třetině jsme museli v kabině zvýšit hlas, abychom si uvědomili, o co hrajeme. Potom už to podle toho také vypadalo," řekl po utkání asistent trenéra Dočkala Daniel Faltýnek.

Ve druhé třetině už si Zubři v Meo Aréně otevřeli střelnici. Šestibrankový přísun do brány Šurého načal ve 24. minutě při přesilovce Jiří Goiš. Uběhlo pár vteřin a navrátilec Michal Popelka zužitkoval Dostálkovu přihrávku, 3:0.

David Šebek pak ve 26. minutě po objetí brány Lvů nadvakrát překonal hostujícího gólmana. Při přesilovce Břeclavi se do úniku dostal Vlastimil Dostálek a byl jednoznačně podražen. Jeho trestné střílení skončilo čtvrtým gólem v síti Břeclavských. Ve 33. minutě musel na chvíli po tvrdém hitu opustit led Goiš, hned v zápětí potrestal sporný zákrok Lvů opět Dostálek.

Fejt vs. Sakrajda

Emoce vzplály minutu nato, když se Fejt pustil do ležícího Sakrajdy. Potyčka skončila poměrně nepochopitelným vyloučením na obou stranách. Poté se však dostali Zubři k páté přesilovce v utkání a Radomír Pala zápěstím od modré zvýšil již na 6:0.

„Od druhé třetiny jsme hráli tak, jak se v play-off hraje. Agresivně, tvrdě do těla a hodně jsme stříleli. Přistoupili jsme k tomu tak, jak bychom měli a jsme rádi, že nám to tam tak napadalo," prozradil Faltýnek.

V poslední částí hry se na led dostalo i zubří mládí. Po pěti minutách překvapil Šurého pohotovou střelou Petr Školoud. V oslabení pak nejprve začaroval Martin Vojtek, do úniku se po chvilce propracoval Vlastimil Dostálek a puk za brankáře Břeclavi propasoval možná i rukou. Šťastný hattrick přerovského útočníka neznamenal jeho poslední slovo v prvním čtvrtfinále. Byl to právě on, kdo uzavřel skóre zápasu, v 55. minutě šikovně dorazil vlastní střelu do svatyně Lvů. Zápas tak skončil drtivou výhrou domácích 9:0.

„Play-off se hraje na zápasy, takže se teď hlavně musíme připravit na další souboj v Břeclavi. Mají tam velké hřiště, u nás je menší, v Přerově můžeme více využít náš nátlakový hokej. Soupeř bude nepříjemný, i když to tak podle dnešního výsledku nevypadá. Hrají srdcem a je to na nich vidět," podotknul trenér Zubrů.

Přerov se tedy dle očekávání dostal do vedení v sérii. Souboj v Břeclavi čeká na Zubry v pondělí, utkání má start v 18 hodin.

„Musíme ukázat svou kvalitu a zároveň hokejovou pokoru. Jdeme krok za krokem, v dalším zápase pro ten další uděláme maximum," uzavřel Daniel Faltýnek.

HC ZUBR Přerov – HC LVI Břeclav 9:0 (0:0, 6:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 24. Goiš (Sedlák), 24. Popelka (Dostálek, Šebek), 26. Šebek (Zbořil), 31. Dostálek (z trestného střílení), 33. Dostálek (Popelka, Šebek), 37. Pala (Sedlák, Goiš), 45. Školoud (Š. Kratochvíl), 46. Dostálek (Kudělka), 55. Dostálek (Zbořil). Rozhodčí: Koziol – Novotný, Šimčík. Vyloučení: 6:9, navíc Sakrajda (Přerov) 5 minut + do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 2:0. Střely na branku: 49:24. Diváci: 1868.

HC ZUBR Přerov: Vojtek – Pala, Osina, Kudělka, Zbořil, Vlček, Janota, Polák, Andrýsek – Goiš, Sedlák, D. Šťastný – Popelka, Šebek, Dostálek – Sakrajda, Kolář, Blinka – Málek, Školoud, Š. Kratochvíl. Trenér: Petr Dočkal.

HC LVI Břeclav: Šurý – Směřička, Miklík, Höss, Beneš, Fejt, Čápek, Průdek, Červenka, Kubáč, Tobola, Papp, Nováček, Medřický, Buhaj. Trenér: Michal Konečný.