Vstřelil jeden gól, na dva přihrál a blýskl se i krásnou individuální akcí jeden na jednoho, při které zvonila za gólmanem soupeře tyč.

Společně s kolegou z první formace Davidem Šťastným nyní vede přerovskou tabulku produktivity.

Soupeři jste dali pěknou nadílku, jak se vám podařila taková kanonáda?
Bylo to vývojem zápasu, v první třetině to bylo ještě 2:1. Kdyby se jim podařilo vyrovnat, mohl to být úplně jiný zápas. Naštěstí jsme dali dva rychlé góly a dostali se do vedení 4:1. Frýdek pak už odpadl a trošku přestal hrát. My jsme naopak nijak nepolevili, pořád jsme se snažili a útočili a ty góly tam pak napadaly.

Celý zápas jste odehráli na tři pětky, pomohl i tento faktor?
Bylo to určitě trošku jiné. Dostali jsme se na začátku rychle do tempa, i díky tomu jsme dali dva rychlé góly v první třetině. Pak jsme trošku polevili. Každý zápas je jiný. Někdy, třeba na Technice, je možná lepší hrát na čtyři formace, jindy na tři.

Na konci utkání to bylo trošku vyostřené, při potyčce jste byl také na ledě, co se tam odehrálo?
Já bych možná reagoval stejně, kdybychom prohrávali 10:1. Byl bych taky hodně naštvaný. Jejich hráč tam ale sekl zbytečně Jirku Slováka, tak přišla odplata, to si přece nemůžeme nechat líbit.

Do sestavy jste se po zranění vrátil teprve nedávno. Trvalo to, než jste se dostal zpátky do tempa?
Jsem rád za takový zápas. Nebylo to jednoduché, měsíc a půl jsem nehrál. Cítím se dobře, ale herně to není ještě úplně ono. Čeká nás nejdůležitější část sezony, která začne v březnu. Je potřeba se hlavně na ni dobře připravit.

Hraje se vám nejlépe po boku Davida Šťastného? Ne vždy se nyní poštěstí, že David za Zubry nastoupí…
Ano, David teď hodně bývá ve Zlíně (má střídavé starty za PSG Zlín, pozn. red.), takže pokaždé nevíme, jestli nastoupí nebo ne. Je věc trenéra, jak to pak udělá. My už jsme spolu pár zápasů s Davidem odehráli, takže myslím, že nám to funguje.