„Oba dva postupy byly opravdu krásné. Letošní výhra byla pro mě nádherným zážitkem, i když se to povedlo s jiným mužstvem než před rokem. Vítězství druhé ligy i baráže s Přerovem bylo opravdu unikátní. Postoupili jsme po sedmnácti letech, a to vše se promítlo ve výborných fanoušcích," pochvaloval si nadaný útočník David Šebek.

Jeho příběh však nebyl vždy tak růžový. Před rokem velkou mírou pomohl prostějovským Jestřábům do první ligy, ale družstvo s ním ve vyšší soutěži nepočítalo a ze svého kádru jej vyhodilo. Šebek dokonce uvažoval o konci své hokejové kariéry. Naštěstí to neudělal a přijal nabídku Přerova.

„V Prostějově jsem hrál hodně let, ale takový je už hokejový život, člověk hraje kdekoliv. Přerov byl pro mě velkou výzvou, i když jsem se dostal do týmu největšího prostějovského rivala. Chtěl jsem hlavně ukázat, že na to ještě mám," prozradil David Šebek.

„O konci kariéry jsem opravdu uvažoval, čekal jsem, jestli mi vyjde práce, ale poté jsem už neměl moc času na přemýšlení a byl jsem moc rád, že přišla nabídka z Přerova," vzpomíná.

I přes všechny nepříjemné peripetie nezanevřel David Šebek na prostějovský hokej. Sám navíc zažil veleúspěšnou sezonu na rozdíl od svého předešlého klubu. Ten se horkotěžko zachraňoval ve vyšší soutěži. „Nevidím v mém odchodu z Prostějova žádnou křivdu a musím taky říct, že je lepší hrát o postup než bojovat o záchranu," smál se Šebek.

Muž, který svým nájezdem posunul Zubry do první ligy, však stále působí i u Jestřábů. David Šebek totiž trénuje starší žáky a třetí a čtvrté třídy. „Kluci vědí, kde hraji, ale moc to nevnímají. Berou mě jako trenéra a má účast v prvoligovém Přerově ještě není jistá," připomněl Šebek.

„Na to jestli si mě Přerov nechá, je brzo. Snad se to rozlouskne v následujících týdnech. Chci hrát hokej, co nejdéle. Určitě bych rád nakoukl do první ligy, v té druhé jsem už deset let a myslím, že jsem tam něco dokázal," přeje si.

I když David Šebek ještě neví, zda oblékne prvoligový modro-žlutý dres, tak na případné derby s Prostějovem by se těšil. „Mám rád fanoušky z obou táborů a myslím si, že oni mě. Budu se na takový zápas připravovat jako na každý jiný. Na druhou stranu musím připustit, že by to pro mě bylo derby, hrál jsem přece jen pět let v prostějovském áčku," dodal.