„Brali jsme to tak, že letos to dopadlo tak, jak to dopadlo. Junioři věděli, že hattrick ještě nikdy nebyl. Parta kluků je tady suprová,“ řekl manažer IHC Night Birds Přerov Patrik Škandera a chválil muže i mládež.

Mužský A-tým sice po úvodní prohře s Olomoucí nemohl bojovat o pomyslný koronavirový titul, v nižší skupině však potvrdil roli favorita a získal pohár Stilmat.

Přerov táhl hlavně inline hokejový specialista Petr Školoud působící ve Francii. V šesti zápasech nasázel 17 branek. Nezaostával ani Jakub Navrátil nebo veterán Pavel Hanák. Po sobotní výhře nad domácími Černošicemi bylo o vítězi „nižší“ skupiny jasno.

„Kluci do toho dali všechno. Základem je parádní parta těch kluků. No a střela Peti Školouda, ta je neskutečná. Snad nejtvrdší v extralize,“ vyzdvihl Škandera.

Tour Hokejky na pivu v pivnici U Labutě. Jiří Krisl se fotí s fanouškem
Zubři se u piva potkali s fanoušky i Milošem Říhou

KORONAVIRUS VYŘADIL PRAŽANY

Junioři, kde se sešla hvězdná sestava v čele se Stanislavem Svozilem a Martinem Ryšavým, potvrdili roli favorita. „Každý rok od miminka si jedou za titulem a snaží se do toho dát všechno.“ pochvaloval si Patrik Škandera.

Soutěž nakonec odehrály v neděli v Přerově jen tři týmy – kromě domácích ještě Zlín a Hořovice. Jeden z hráčů pražských Roller Storm totiž měl pozitivní test na koronavirus a jeho celek se tak soutěže nemohl zúčastnit.

Všech šest zápasů v sezoně ovládli starší žáci. Přípravka skončila na čtvrtém místě z šesti účastníků. Na rychlo poskládaný kádr mladších žáků bral poslední pátou příčku, dorostenci jsou čtvrtí z šesti.

Night Birds do budoucna plánují získat pro Přerov mobilní arénu, tedy plochu, mobilní mantinely, sítě a další potřebné zařízení. „Abychom mohli kdekoliv trénovat. Chodí k nám spousta dětí, které chtějí hrát inline hokej. My teď s nimi trávíme čas na ploše, která nemá mantinely,“ uvedl Škandera.

Reprezentační akce letos ze známých důvodů byly zrušeny. Příští rok by se ale fanoušci mohli mezinárodního turnaje dočkat v Přerově. V roce 2021 by se v MEO Aréně mělo v červenci odehrát mistrovství Evropy kategorií U18, U16 a žen.