Vaše premiéra před domácími diváky dopadla úspěšně, co rozhodlo?

Rozhodla kolektivní a perfektní hra dozadu. Taky dva góly v oslabení, takže super práce kluků.

Dnes jste byli úspěšnější paradoxně v oslabení než při přesilovkách, čím to je?

Tak ty přesilovky, to se teď trápíme. Ale bude volno a čas na tom zapracovat. Musíme si sednout a vyříkat si, jak to lépe hrát. Přesilovky rozhodují zápasy.

Nastoupil jste ke druhému zápasu. V Prostějově vám to moc nevyšlo (odchytal polovinu zápasu, po třetí inkasované brance jej střídal Lukáš Klimeš, pozn. red.), teď skvělý výkon…

Já bych neřekl, že v Prostějově to nevyšlo. Prostě mě to jakoby netrefilo. Pak jsem byl nemocný, tak jsem se dával do kupy a připravoval se na tenhle zápas, o kterém jsem věděl už asi týden dopředu. Jak říkám, kluci hráli fantasticky.

Vy jste tam taky měl skvělé zákroky, je nějaký, který byste vyzdvihl?

Já tohle nesleduji, na to není čas myslet. Jakmile se člověk v duchu pochválí, tak automaticky hned dostává gól. Musí se jet, dokud nezazvoní siréna. Pak si teprve v duchu člověk promítá zápas.

Byla tam i sporná situace, kdy nebylo jasné, jestli se puk za vámi odrazil od tyčky nebo vyletěl z branky, viděl jste to?

Byl tam přede mnou chumel asi pěti hráčů, takže já jsem neviděl vůbec nic. Podle toho, jak se to odrazilo, tak to tyčka musela být. Rozhodčí góla neuznal. Tak, jak se to odrazilo, tak to gól být nemohl, ale jestli byl nebo ne… Branka nebyla, takže nebyl (usmívá se).

Jaké to bylo poprvé před přerovskými fanoušky?

Mám rád super atmosféru, která tady je. Děkuji divákům, hrozně mě to bavilo. Těším se na další zápasy.

Co jste od toho čekal, když jste přišel do Přerova?

Upřímně se to upeklo narychlo, takže jsem toho moc nevěděl. Člověk si musí sednout s týmem, probrat určité věci, teď už se to bude jenom dolaďovat.

Když jste přicházel, byla na brankářském postu poměrně velká konkurence. Jak to berete a jaké máte s ostatními gólmany vztahy?

Já myslím, že máme dobrý vztah. Nejsem žádný zajíc, něco už mám za sebou, v tomhle není žádný problém.

Trenérem brankářů je tady Martin Vojtek. S tím jste se před příchodem k Zubrům znal, že?

Tak zrovna Kokin mi vlastně zařídil první start v extralize za Třinec, když mi bylo devatenáct. Tenkrát jsme spolu byli v Třinci, já jsem tam měl střídavé starty. Takže se známe dlouho.

Takže to sehrálo nějakou roli, když jste se rozhodoval přijít k Zubrům?

Určitě. Martin mi volal, jestli bych měl zájem. Věděl jsem, že mi v Boleslavi končí hostování a Chomutov mi nechce umožnit prodloužení. Takže jsem se rozhodl jít do Přerova.

MILAN ŘEHOŘ

Narozen: 23. června 1984 (31 let)

Pozice: brankář

Hůl: levá

Výška: 191 cm

Váha: 98 kg

Kluby: Žďár nad Sázavou (odchovanec), Havlíčkův Brod (U20), Dukla Jihlava, Velké Meziříčí, Třinec, Chomutov (mateřský klub), Kadaň, Karlovy Vary, Narvik (Norsko), Mladá Boleslav, Přerov