Podešva naskočil do vyhecovaného derby s Prostějovem. Vše ale zvládl s bravurou. Na ledě byl vidět, dokonce si připsal krásný gól. Jedinou kaňkou byla prohra v prodloužení. „V první třetině jsem se hledal, postupem času už jsem věděl, kde se mám pohybovat, abychom si vytvořili nějakou příležitost. To se povedlo, škoda toho závěru," řekl Deníku sedmadvacetiletý forvard.

Jaké bude vaše hodnocení derby?

Myslím si, že jsme neodehráli vůbec špatné utkání. Až v závěru jsme udělali chybu, která nás stála tři body. Velká škoda, protože jsme Prostějov do nějakých velkých šancí nepustili. Spíš my jsme se tam tlačili a měli víc příležitostí. Bohužel. Udělali jsme jednu chybu, za kterou nás potrestali.

Co se tam při rozhodujícím gólu stalo? Dalo se něco udělat jinak?

Moc jsem to neviděl. Viděl jsem, že to bylo dva na dva a pak tam byla nějaká dorážka. To bychom si měli před bránou pokrýt. Ale je to hokej, je to hra chyb a my udělali o jednu navíc.

Prostějov vás rozhodně nepřehrál. Jste spokojeni alespoň s předvedenou hrou?

Celý zápas jsme dodržovali to, co jsme si řekli na začátku. Je škoda, že jsme nevyužili naše šance. Kdybychom dali gól na 3:1, tak si myslím, že už by bylo po zápase. Bohužel jsme naopak branku dostali.

MARTIN PODEŠVA
Narozen: 16. prosince 1988 ve Vsetíně (27 let)
Pozice: centr
Výška: 175 cm
Váha: 75 kg
Hůl: levá
Kluby: Vsetín (odchovanec), Prostějov, Třinec, Havířov, Poruba, Šumperk, Znojmo, Zlín, Přerov

Jak se vlastně zrodil váš příchod do Přerova?

Roman Pšurný se zranil a Přerov asi hledal někoho narychlo. Jelikož Jirka Goiš s Michalem Popelkou jezdí k nám do Zlína, tak na oplátku jsem jel pomoct já. Ráno jsem se ukázal na rozbruslení a večer jsem byl připravený jít do hry.

Letos hrajete jen v extralize. Pociťoval jste nějaký rozdíl?

Je to určitě rozdíl. V extralize není tolik prostoru a času. To jsem dneska určitě v tom zápase pocítil.

Jak jste se na ledě poprvé se Zubry cítil?

V první třetině jsem se tak hledal. Něco mi ráno trenéři řekli, co by po mně chtěli, nějaké taktické pokyny. Ono to asi nejde úplně hned od prvního střídání, aby se do toho člověk vžil. Nebo aspoň mně to nejde (usmívá se). Ale postupem času už jsem věděl, kde se mám pohybovat. Snažil jsem se udržet na kotouči, abychom si vytvořili nějakou příležitost a myslím, že se to podařilo. Škoda toho závěru, že jsme to neudrželi a nevezeme tři body.

Hned se vám alespoň podařilo vstřelit pěkný gól, jak to tam padlo?

Od Dastyho jsem to tam dostal do tandemu, viděl jsem, že obránce na mě startuje, tak jsem naznačil střelu a strhl jsem to do středu. Tím jsem ho nalákal, takže tam zkameněl a já měl ve středu prostor. Už jsem věděl, že to budu pálit pod vyrážečku a spadlo to tam.

Tvrdá rána z nápřahu, je to vaše oblíbená střela?

Dalo by se říct, že jo. Většinou se snažím to ne s nějakým velkým nápřahem rychle poslat na bránu. Byl z toho gól, tak se to asi povedlo (usmívá se).

Jak to vůbec vypadá s vaším dalším působením v Přerově?

Bylo mi řečeno, že mám jet ve středu na utkání a v sobotu na domácí zápas. Tím by moje mise měla být splněna. Ale co bude dál, to vám opravdu neřeknu.