Útočník Hanák musel v uplynulých dnech doma ležet s virózou a ve středu tak v Břeclavi svému týmu chyběl.

Boj s nemocí sice ještě stoprocentně nevyhrál, ale do zápasu o předkolo play-off proti Pelhřimovu se nakonec rozhodl nastoupit. Byl součástí druhé útočné formace, a ta se postarala o čtyři góly.

„Dlouho jsem se necítil a ani jsem nevěděl, jestli vůbec budu hrát,“ přiznal po utkání. Nakonec udělal dobře, že oblékl dres a zapojil se do zápasu. Postaral se totiž o první dva góly, které výrazně nasměrovaly Zubry k důležitému vítězství.

„No spadlo to tam. Bylo to i možná trochu o štěstí, ale někdy to tak bývá, že když se jde do zápasu po nemoci, tak se daří víc, než když se pořádně trénuje,“ říká střelec prvních dvou branek Přerova.

Pavel Hanák se postavil do druhé útočné formace k Janu Matějkovi a Vladimíru Kočarovi a všichni odehráli skvělý zápas. Obrana soupeře si s jejich přihrávkami a kombinacemi mnohdy nevěděla rady a inkasovala z nich čtyři branky.

Prvních pětačtyřicet minut zápasu tedy patřilo druhému útoku Zubrů, který se dal bez nadsázky označit za smrtící.

„Sedlo nám to. Jak říkám, byla tam i trocha štěstí. Dobře jsme si to tam nahráli, vyhověli jsme si a napadaly nám tam góly. Je to jen dobře, že nám to tam spadlo a snad jsme se už konečně střelecky chytili,“ hodnotil hru své útočné řady s velkým úsměvem.

Kdo díky posledním nevydařeným výsledkům raději vynechal utkání s Pelhřimovem, ten se může teď sám na sebe hodně zlobit. Ve třetí třetině totiž tlak hostujícího týmu viditelně opadl a taktovky se Zubři chopili opravdu s velkou chutí.

Diváky pobavili krásnými přihrávkami, a také útočnými akcemi, ze kterých se jim podařilo šestkrát gólově zakončit. Skóre se zastavilo těsně před magickou desítkou, na 9:0!

„Když jsme dali gól na 4:0, tak to soupeř už prostě podvědomě zabalil. Přestal bránit a před jejich brankou jsme se prosazovali s větší lehkostí. Taky to potom tak dopadlo,“ smál se útočník Pavel Hanák.

Snad jedinou kaňkou na skvělém utkání byl hrubý faul na útočníka Jana Koláře. Ten byl v závěru druhé třetiny pelhřimovským obráncem Váchou ošklivě naražen zezadu na mantinel.

„Uvidíme, co s ním bude. Odvezli ho do nemocnice, ale snad bude v pořádku. Konečně se taky uzdravil i Daniel Faltýnek, takže je nás už víc, složili jsme alespoň tři pětky. Takže už to vypadalo o něco lépe,“ hlásí.

Ve středu čeká Zubry zápas na vsetínském Lapači a nedělní devítibrankové představení by je mohlo i pořádně nakopnout. Jistotu předkola sice už mají, ale teď budou bojovat o co nejlepší postavení v tabulce.

„Doufám, že jsme se nevystříleli a že to ve středu nebude zase horší. Určitě by nás ta vysoká výhra mohla nakopnout. Mohli bychom na to vítězství ve Vsetíně navázat,“ přeje si.

A jaký soupeř by mu v předkole play-off nejvíce vyhovoval? Mezi reálné možnosti se po 44. kole zařadil Uničov a Vsetín. „Tam už si nemůžeme moc vybírat. Oba dva týmy hrají výborně. Protože začínáme venku, tak co se týká atmosféry, byl by asi přijatelnější Uničov,“ říká jedna z hvězd nedělního utkání, útočník Pavel Hanák.

Radost s velkými úsměvy na tváři po zápasu zavládla i mezi trenéry. Hlavní kouč Lubomír Oslizlo viděl důležitý moment utkání hned v jeho první třetině, kdy se Pelhřimov dostal třikrát během několika málo minut do přesilovky, ale ani jednu z nich nedokázal gólově využít.

„Bylo velice důležité, že se nám na začátku podařilo ubránit všechny tři oslabení. Třeba by to nedopadlo jinak, ale soupeř by potom určitě víc kousal,“ míní kouč Oslizlo. Také on vyzdvihl výkon druhé útočné formace, která měla svůj den a nastřílela potřebné góly, které soupeře dostaly do kolen.

„Dobře to tam potom zatáhla druhá lajna, která dala první čtyři góly. Tím pádem se družstvo uklidnilo a potom začalo hrát to, co si představujeme,“ reagoval trenér Zubrů na počínání druhého útoku.

I podle trenéra byl důležitým článkem druhé útočné formace útočník Pavel Hanák, který poslal tým Zubrů do dvoubrankového vedení. „Hrál proti Valašskému Meziříčí s teplotou a v Břeclavi vůbec. V neděli sice ještě dobíral antibiotika, ale přemluvil jsem ho, aby šel družstvu pomoct. Jsme rádi, že se to podařilo. Ale hodně nám pomohl i útočník Jan Matějka,“ uvedl trenér Zubrů k návratu dvou hráčů do sestavy.

Úsměv hlavnímu kouči nechyběl ani v závěru krátkého povídání, když už slova nabírala směr k dalšímu utkání, které Zubry čeká ve středu ve Vsetíně. „Určitě tam musíme dobře bránit, snažit se nedostat gól a dát alespoň dva,“ dodává s humorem Lubomír Oslizlo, hlavní kouč HC ZUBR Přerov. (an)