„Já jsem to tam nějak vybojoval, zařval jsem si Vencu (Václavek – pozn. red.), který mi to nahrál a já už měl před sebou prázdnou branku. Gólman to nečekal a naštěstí jsem to trefil,“ popsal úvodní branku čtvrtečního utkání Poháru Generali České pojišťovny její autor.

Berani byli v Přerově neskutečně produktivní. Hned první třetině skórovali čtyřikrát a v 17. minutě vyhnali nešťastného brankáře Dvořáka na střídačku.

„Docela nám to tam napadalo,“ poznamenal osmadvacetiletý útočník.

Kromě Hermana se prosadil také Dufek, Köhler a mladík Dobiáš. Favorit se uklidnil a zbytek zápasu kontroloval. V závěru hosté přidali další dvě branky a nebylo co řešit.

Přerovští hokejisté. Ilustrační foto
Další pohárová nálož pro Přerov. Zlín Zubry nešetřil

„Za stavu 4:0 jsme ale trošku přestali. Ve druhé třetině jsme museli ubránit osm minut oslabení. Domácí se zvedli, ale Hufíno (Huf – pozn. red.) zachytal výborně. Fakt nás v některých situacích podržel,“ ocenil gólmana Herman a připojil gratulaci k vychytané nule.

Chvála se však z tribun valila i na něj. Vždyť někdejší hráč Olomouce je přerovským rodákem. V hledišti měl kromě rodiny také kamarády. „Já si zápasy tady vždycky užiji,“ přiznává.

„S klubem jsem spjatý, mám ho v srdíčku. Začínal jsme tady, patřím mezi odchovance, takže se sem vždycky těším,“ líčí.

I když mateřský klub nijak nešetřil, nikdo mu nic nevyčítal.

„To ne. Spíš do rýpneme, nic extra,“ mávl rukou.

„Kluci, co s nimi v létě hraji in-line se mě ptali, zda jim nedám hokejku,“ přidává s úsměvem.

Jinak se ale věnoval spoluhráčům a svému týmu. Nálada ve zlínské kabině byla znovu příjemná. „Předvedli jsme dobrý výkon a zaslouženě zvítězili. Bylo to super,“ pravil.

Ani mu nevadilo, že od spoluhráče Václavka schytal nepříjemnou ránu. „Zaleduji to a bude to fajn,“ věří.

Oproti úvodnímu zápasu s Vítkovicemi postrádal tradiční parťáky Ondráčka a Fořta. Trenér Svoboda tak nasadil Hermana do formace s mladíky Dobiášem a Václavkem. Čtvrtý zlínský útok nezklamal. Byl u dvou branek, celkově podal sympatický výkon.

„Kluci to zvládli slušně,“ myslí si nejzkušenější hráč z tria.

„Dobiáš dal gól, Venca mi na něj nahrál,“ připomíná.

Parťáky oprávněně chválil. „Jsou brusliví, šikovní. Je jenom otázka času, kdy se vyhrají. Myslím, že budou jenom lepší a lepší,“ uvedl Herman.

Oceláři (v bílém) zdolali Přerov 7:2.
Zubři marně stíhali favorita. V Třinci dostali sedmičku

Zda si mladíci vybojují stálé místo v sestavě, netuší.

„Záleží na nich, jak se s tím vypořádají a jak naloží s šancí,“ říká.

Sám se zatím necítí v optimální formě.

„Člověk je na začátku přípravy víc zadýchaný. Čím více však zápasů bude, tím to bude lepší. Mělo by to mít stoupající tendenci,“ doufá.