Přerované vedli ve třetí třetině už 6:1, Havířov pak už jen korigoval dvěma góly. Nutno však říct, že zaslouženě. S výsledkem byli Zubři spokojení, s předvedenou hrou ale nikoliv.

„Každý, kdo tady byl, si všiml, že Havířov byl jasně lepší. My jsme ujeli, dali góly a byli šťastnější. Podržel nás Klíma, od nás to nebyl dobrý výkon,“ kroutil hlavou autor gólu a dvou asistencí Jakub Šlahař.

Bývalý forvard právě Havířova či Prostějova hraje ve výtečné formě. V posledních šesti utkáních skóroval pětkrát a společně s Tomášem Sýkorou je nejlepším střelcem týmu.

Fanoušci si ve středu mohli užívat také návrat jednoho „ztraceného“ střelce. Jan Berger se naposledy v dresu Zubrů představil symbolicky také proti Azetu na jeho ledě 22. listopadu. Poté zamířil do Hradce, kde v extralize dostával hodně prostoru a zahrál si i slavný Spenglerův pohár.

Ilustrační foto
Prestižní turnaj mládeže Legea Cup letos přiláká Baník i Sigmu

BERGER: KLUKŮM TO ŠLO I BEZE MĚ

„Chtěl bych poděkovat trenérům i manažerům v Přerově, že mě do Hradce uvolnili, protože to nebylo úplně jednoduché. Jsem rád, že týmu se tady dařilo i beze mě. Sledoval jsem to. V extralize to byla nádhera, vždy jsem si přál si to vyzkoušet. Dostal jsem nějaký prostor a moc jsem si to užíval. Ale musím říct, že i sem za klukama a na zdejší atmosféru už jsem se těšil,“ usmíval se Berger, který návrat oslavil dvěma trefami.

„Havířov tady vůbec nepředvedl špatný výkon. Můžeme si vážit toho, že jsme dali góly a podržel nás brankář,“ uznal osmadvacetiletý útočník.

Jeho další působení v Přerově bylo bezprostředně po souboji s Azetem ve hvězdách. Dá se ale očekávat, že pokud to půjde, Zubrům ještě bude pomáhat.

„Že dnes nastoupím, jsem se dozvěděl v pondělí večer. V úterý už jsem tady byl na tréninku a brzo se dozvím, jak to bude dál,“ prozradil útočník s šestnácti extraligovými starty v sezoně. Další by mohl přidat už v pátečním derby s Pardubicemi.

Atraktivní boj však čeká také Zubry. V sobotu zajíždí na led lídra z Českých Budějovic. Proti Motoru by Berger rozhodně byl vítanou výpomocí.

„Já jsem se vždy těšil na kvalitní soupeře. Nemáme tam co ztratit. Zabojujeme o nějaké ty body, abychom Budějovicím třeba mohli dýchat na záda. Mohli bychom si ten zápas užít, sestavu máme nabitou,“ řekl závěrem Jan Berger.

Zubři (ve žlutém) proti Havířovu
Meo válí dál! Zubři šesti góly rozstříleli Havířov
Hokejový turnaj reprezentací do 20 let v Přerově
Mezinárodní hokej opět míří do Přerova! MEO Aréna hostí Turnaj čtyř