Už v únoru 2016 se poprvé objevil v prvoligovém dresu Přerova. Tehdy byl jako osmnáctiletý mládežnický reprezentant velkou nadějí Komety, za sebou měl dokonce už i pár startů v extralize. „Chlapský hokej je trošku jiný. Hráči jsou chytřejší, silnější a je to rozdíl. Byl to můj první zápas, takže jsem si moc nedovolil, doufám, že se to bude zlepšovat,“ řekl tehdy Deníku po prvním duelu za Zubry.

Vývoj velkého talentu se poté trošku zasekl. Dvořák dostal v další sezoně solidní šanci v nejvyšší soutěži, v 21 zápasech si ale připsal jedinou asistenci, častěji se tak objevoval v nižší soutěži – v Přerově. Ani zde ale nezářil (41 zápasů, 3+4).

V posledních dvou ročnících nastupoval Filip Dvořák pouze za Přerov, v uplynulé sezoně ovšem zase jeho rozlet zbrzdilo vleklé zranění ramene, kvůli němuž odehrál pouze 23 utkání (4+1).

„Teď už je ale všechno v pohodě. V letní přípravě si akorát dávám větší pozor, abych dělal cviky technicky správě,“ ubezpečil Filip Dvořák.

Kdy jindy by měl účastník Hlinkova memoriálu, na kterém v roce 2014 vstřelil dva góly a zahrál si po boku Filipa Chlapíka nebo Davida Kašeho, ukázat, co v něm skutečně je. V nové sezoně může vzhledem k omlazení v kádru Zubrů dostat nejen více prostoru, ale i zásadnější roli.

„V Přerově je to momentálně dobře nastavené pro rozvoj hráčů, nejen těch mladých. Budu se snažit, abych se co nejlépe nachystal na sezonu. Doufám, že se nám v lize bude dařit a náš hokej bude fanoušky bavit,“ přeje si Filip Dvořák.

Jakub Kubeš v dresu Jastrzebie
Když mě budou srovnávat s Kubou Ferencem, budu jen rád, říká posila Zubrů

Aktuální soupiska HC Zubr Přerov

Brankář: Daniel Šimonů

Obránci: Mikuláš Zbořil, Robert Černý, Jiří Krisl, Jakub Kubeš

Útočníci: Roman Pšurný, Jakub Navrátil, Jiří Goiš, Darek Hejcman, Daniel Indrák, Jaroslav Moučka, Tomáš Doležal, Tomáš Sýkora, Filip Dvořák