„David Šťastný zůstává i nadále hráčem Přerova. Opět bude působit v extralize za Zlín a v Přerově formou střídavých startů. V nové sezoně by ve Zlíně měl tentokrát dostávat ještě o něco více prostoru," prozradil trenér Zubrů Petr Dočkal.

Už v uplynulé sezoně odehrál Šťastný více zápasů v extralize než v Přerově.

Za ševce naskočil devětadvacetkrát v základní části, zahrál si i předkolo play-off a následné čtvrtfinále s pražskou Spartou. Zubrům pomohl v šestadvaceti zápasech.

"Do Přerova jezdím rád"

Jeho přítomnosti by si tedy příznivci přerovského hokeje měli do jisté míry užívat i nadále.

„Volal mi trenér Dočkal, že by to tak mělo být. Určitě se těším a jsem rád, že se nic nebude měnit a dál budu působit i v Přerově," potvrdil David Šťastný.

Spokojený je i on sám, své starty za Zubry si na ledě užívá.

„Vždy když jsem přijel, tak jsem byl nadměrně spokojený. Do Přerova jezdím rád. Kdykoliv mi zavolá trenér a ve Zlíně budu mít volno, tak rád přijedu," zmínil se.

Jeho kvalita nemohla uniknout extraligovému Zlínu, kde odehraje už svou třetí sezonu, která by mohla klidně být tou zlomovou. Výsledkově je přerovský odchovanec spokojen i s tou uplynulou.

„Na to, jak sezona se Zlínem začínala, tak dopadla dobře. Cílem bylo dostat se do předkola, což se podařilo, hráli jsme i čtvrtfinále," připomněl Šťastný.

Tenis, posilovna, fotbálek

V sestavě trenéra Rostislava Vlacha se časem posunul do třetí formace a na ledě dostával více a více prostoru, což by mělo pokračovat i v následující sezoně.

„V posledních zápasech základní části a play-off už jsem hrál docela hodně. Byl jsem určitě spokojený a snažil jsem se co nejvíc uplatnit," řekl autor tří extraligových branek.

Momentálně mají hráči volno, Šťastný už se ale pomalu ale jistě dostává do tréninkového tempa.

„Asi deset dní po konci sezony jsem odpočíval a teď pomalu začínám. Chodím na tenis, do posilovny a na nějaký fotbálek. Příprava nám začíná druhého května a s největší pravděpodobností ji strávím ve Zlíně," dodal na závěr.