„V sobotu jsme nezahráli úplně nejlépe, jak jsme mohli. Snažili jsme se, ale nevycházelo nám to. Dostali jsme špatné góly, absolutně zbytečné. A hlavně jsme se neprosadili střelecky, což je naše největší chyba," okomentoval výkon Prostějova Robert Jedlička.

Jestřábi přišli v zápase s Přerovem nejen o tři cenné body, ale také o jednoho ze základních hráčů týmu. Zdeněk Novosad si v první třetině zranil křížový vaz v koleni a musel předčasně odejít do šaten.

REPORTÁŽ ZE ZÁPASU: Bitva o Hanou! Jestřábi dostali od Zubrů pět branek, dali jen jednu

„Máme dostatek kvalitních hráčů, takže jsme Novosada v derby nahradili. Největší problém byl u přesilovek, které máme nacvičené, tam nám chyběl nejvíce. Je to škoda, že se zranil. Uvidíme, kdy se dá do pořádku," řekl k značnému oslabení prostějovského celku obránce Jedlička.

Hned z kraje druhé třetiny se Jedlička gólově prosadil, přestože byli Jestřábi jen ve čtyřech. Tvrdou ránou prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Jeho zásah byl, ale poslední domácí radostí.

„Můj gól byl velké štěstí. Puk dokázal vybojovat David Šebek, nějak se od něj odrazil až ke mně a já jsem ho pustil co největší ránou. Snažil jsem se mířit nad lapačku a vyšlo to. Vedli jsme 1:0. Škoda, že to nakonec dopadlo, tak jak to dopadlo," posteskl si jediný úspěšný prostějovský střelec.

Poslední část začala vyrovnanou hrou, ale v její druhé polovině navýšil soupeř svůj náskok o další tři branky. Domácí hráči se snažili i přes nepříznivé skóre stále bojovat, ale tentokrát to na Přerov nestačilo.

„Já zastávám heslo nikdy se nevzdávat. Musíme bojovat a bojovat. Kluci jsou na tom stejně jako já, ale když to nejde, tak snaha někdy nestačí. Trošku štěstíčka je někdy potřeba," smutně podotkl Jedlička.

Letošní sezona přišla s třetím hanáckým derby. Vždy se radovali hosté. Nejprve zvítězili Zubři na prostějovském ledě 5:0, v Přerově se dařilo Jestřábům, a to 6:1.

„Je pro mě záhada, že domácí týmy prohrají v derby vždycky takovým rozdílem. Snad se to teď nějak rozlouskne. Doufám, že budeme hrát pořád u nich a budeme stále vyhrávat, nebo se to otočí a budeme vyhrávat v domácích zápasech," smál se Jedlička.

Tento rok totiž přinese ještě další dva souboje mezi regionálními rivaly. Hned po Vánocích přijdou dvě utkání s Přerovem. 27. prosince se Zubři opět ukáží na prostějovském ledě a 29. prosince se Jestřábi vydají na led Zubrů.

„Bude to něco jako s Opavou, malé play off. Derby je super, protože je takové vyhrocené. Bude to pro nás takový vánoční dárek. Na druhou stranu volno je taky potřeba a myslím si, že nám bude chybět. Možná to poznáme na konci sezony, kde budeme zataveni. Ale třeba potrénujeme a bude to dobré," uzavřel Robert Jedlička.