Nedlouho před úvodním duelem šampionátu figuroval ve čtvrtém útoku Josefa Jandače.

Nakonec na splnění velkého snu stále čeká. A hlavně maká dál, naposledy na seznamovacím kempu reprezentace doma v Přerově.

„Návrat je to parádní, jsem rád, že je to tady a byl jsem nominovaný, užívám si to. Když jsem sem přijel, tak jsem si hned vybavil nějaké vzpomínky,“ usmíval se pětadvacetiletý forvard, který vyměnil extraligový Zlín za Mladou Boleslav.

Vzhledem ke svému předešlému vydařenému působení v národním dresu mohl pozvánku na první sraz tak trošku očekávat. To však rázně odmítá.

Stejně jako on pochází z Přerova i nový hlavní trenér reprezentace Miloš Říha. Ani tohle mu však samozřejmě vstupenku na soustředění nezajistilo.

„Jo, jsme oba Přerováci,“ zasmál se Šťastný a pokračoval: „Myslím si, že je to dobrý trenér. Musím říct, že to má šmrnc, tréninky jsou zajímavé. Chce od hráčů maximum, je to vidět i na tom, jak nás povzbuzuje. Určitě to reprezentaci oživí, mně se to líbí.“

Hokejová reprezentace sehrála v Přerově v rámci letního kempu modelové utkání Moravy (v červeném) proti Čechám (v bílém). Foto: Jan Gebauer, fotogebauer.cz
Repre si to v Přerově rozdala o pivo a tatarák. Čechy natočily Moravě desítku

HODNĚ SE ZAMĚŘUJEME NA STŘELBU

Srovnání Říhy s jeho předchůdcem se Šťastný vyhýbá. Přeci jen, na tohle je ještě brzo.

„Srovnávat se to zatím moc nedá. Máme za sebou pár tréninků, navíc je to předsezonní kemp, nevíme, jaké by to bylo během zápasů. Samozřejmě, že ty tréninky jsou jiné než s panem Jandačem, to je asi jediné, co můžu srovnávat,“ zamyslel se.

Program mladého národního výběru v Přerově si pochvaloval.

„Dopolední tréninky jsou rozděleny v první půlhodině na útočníky a beky. Tam se hodně zaměřujeme na střelbu. Trenéři po nás chtějí, abychom trefovali bránu. Pak zkoušíme založení útoku. V odpoledních trénincích se věnujeme hře,“ popisoval Šťastný.

Očekávání od pěti dnů s reprezentací jsou kromě seznámení se s realizačním týmem a spoluhráči jasná.

„Určitě doufám, že se ukážu a dobře mě to nastartuje do sezony, aby se povedla. Snad se dostanu ještě na nějaký další výběr,“ přála by si posila Mladé Boleslavi.

Přesun ze Zlína do Čech sám kvitoval už po sezoně. Potřeboval prý nový impuls.

„Jsem tam zatím tři měsíce a vládne spokojenost. Uvidíme, jak to půjde v sezoně. Věřím, že nám to bude šlapat. Určitě chceme udělat nějaký úspěch,“ uzavřel David Šťastný.

Asistent trenéra hokejové reprezentace Robert Reichel
Robert Reichel v Přerově: Jsou tady mladí, kteří mohou být jako my
Hokejová reprezentace se poprvé pod vedením trenéra Miloše Říhy sešla v Přerově.
V Přerově museli kvůli repre vymalovat. Jsme tady kvůli trénování, hlásí Říha