To, co se nepovedlo v minulé a předminulé sezoně, se má konečně podařit v letošním ročníku. Kladnu by k postupu mělo pomoci několik zvučných jmen, ale také „nová" osobnost na trenérském postu – Pavel Patera.

Ten přes kritiku některých fanoušků postavil věkově starší tým. Zkušenosti jsou ale velkou výhodou, což se zatím jen potvrzuje. Rytíři vládnou ligové tabulce s 24 body, to Zubři mají přesně o polovinu méně. Přesto doma rozhodně nepůjdou do boje předem poraženi.

„Kladno je samozřejmě velmi silný soupeř a obrovský favorit, ale my se na zápas chceme co nejlépe připravit a naším cílem je uspět," má jasno útočník Matouš Kratochvíl, který v posledním duelu Přerova v Havířově v prodloužení vystřelil svému mužstvu druhý bod.

Také je ale nejčastěji vylučovaným hráčem Zubrů, což jak sám přiznává, bude potřeba změnit, aby proti velkému favoritovi existovala šance na výhru. „Nesmíme být tolik vylučovaní, protože to nás hodně oslabuje. Chce to méně faulovat, naopak ještě přidat v důrazu do brány a střílet z každé pozice," podotknul Kratochvíl.

Pozor si zubří stádo bude muset dát na ataky několika hvězdných Rytířů. Jiří Burger, Petr Ton nebo Petr Tenkrát. To jsou notoricky známá jména českého hokeje, zatím však jsou více vidět například ústecká posila David Tůma, extraligou ostřílený Jiří Cetkovský či nadějný Jakub Strnad. Zajímavý bude duel pro Petra Hořavu, který pravidelně naskakuje v kladenské obraně a ještě vloni zpevňoval defenzivu Přerova.

„Kladno to je top mančaft, který má jen ty nejvyšší ambice. Na zápas se všichni moc těšíme. Bude to úplně něco jiného než hrát proti týmům, co jen brání. Soupeř má řadu hvězd, což bude lákavé i pro diváky, kteří určitě přijdou, stejně jako vždy, v hojném počtu," hlásá další forvard Marek Sikora.

„Měli bychom na ně od začátku vletět. Vůbec nemůžeme brát ohledy na to, jestli je to Kladno nebo kdokoliv jiný. Musíme hrát důrazně a dávat góly," hledá Sikora správný recept pro pondělní střetnutí.

Zda-li se díky podobné receptuře Zubrům podaří namíchat vítězný koktejl, se mohou Přerované přijít podívat přímo do MEO Arény. Úvodní buly bude vhozeno v pondělí 3. října v 18 hodin.