Prestižní derby vám vůbec nevyšlo. Co si myslíte, že bylo příčinou porážky?

Čtyřicet minut jsme prostě hráli s tím, že jsme nemohli dát gól. Měli jsme slibné šance, ale také řadu těch platonických. Jejich brankář výborně zachytal. Zkrátka nás držel v šachu.

Prostějov se na vás evidentně dobře připravil…

Ano, je to tak. Soupeř hrál opravdu skvěle, byl na nás takticky připravený. Měl lepší nasazení, hrál jednoduchý hokej. My jsme jej chtěli kopírovat, hrát hokej, na který nemáme hráče. Byla to hra, která nám není vlastní, a tím jsme dělali spoustu individuálních chyb.

Nevyšla vám hlavně závěrečná třetina.

Za stavu 2:0 jsme si řekli, že do toho prostě půjdeme, dáme gól a prolomíme to. Bohužel nás zlomila třetí branka a pak se už to vezlo. Vlivem střelecké nemohoucnosti na nás spadla deka. Jakmile se vymýšlí něco navíc a nehraje se jednoduchá hra, tak to pramení v chyby, a proto to dopadlo, tak jak dopadlo.

Dá se říct, že Prostějov vás porazil vašimi vlastními zbraněmi? Tedy rychlým přechodem do protiútoku?

Já bych neřekl, že Prostějov nás porazil, ale my jsme se porazili sami. Po našich hrubých chybách jsme jim v podstatě darovali čtyři góly. Oni hráli zodpovědně a vyčkávali na naše chyby… my je udělali.

REPORTÁŽ ZE ZÁPASU: Zubři dostali v derby napráskáno, Jestřábi je střídají v čele tabulky

Na derby se přišlo podívat přes dva tisíce diváků. Jak jste to vnímali na ledě?

Je to vynikají hrát před takovým stadionem. To, že na zápas přišli fanoušci obou stran, je samozřejmě pro nás hráče velkou motivací. Na některé to ale může působit jako určitý tlak, potom můžou vznikat ty chyby, které zápas rozhodnou.

Co změnit do dalšího zápasu, aby se neúspěch neopakoval?

Hlavně musíme hrát naši hru, která pramení z těch rychlých přechodů. Hrát jednoduše a srdcem, s pukem se nemazlit, více bojovat. Porážku musíme hodit za hlavu, byl to výbuch. Tento neúspěch bereme všichni hráči na sebe, není mezi námi jednotlivec, který by za tohle mohl. Je za to zodpovědný celý tým. Jako mančaft se z toho musíme otřepat, začít znovu od nuly a hrát náš hokej.

Po letech jste se vrátil do Přerova. Co se tady od té doby změnilo?

Já jsem tady doma. I když jsem byl dlouho pryč, tak jsem kluky sledoval. Nejsou už tady všichni hráči, se kterými jsem tady začínal a ti mladší hráči jsou tak nějak starší a najednou mají i děti. Generační výměna už zkrátka přišla. Celkově bych řekl, že se tady nic nezměnilo. Kluci každou sezonu odvádí kvalitní výkony a pořád hrají ten top druhé ligy. Jsem rád, že můžu být zpátky a na závěr kariéry Přerovu pomoci.