Zvládli to i bez Davida Šťastného, který svou účastí přispěl k výhře extraligového Zlína v Pardubicích.

Jeho střeleckou produktivitu tentokrát zastoupil Zdeněk Sedlák, který vstřelil dvě branky Přerova.

Začátek zápasu byl vyrovnaný, oba týmy si hned v úvodu připravili několik šancí.

Na obou stranách ale zářili Martinové v bráně, nejprve hostující Svoboda skvěle zlikvidoval slibnou dorážku Sedláka.

Na druhé straně čaroval Vojtek, který pokazil Valašskému Meziříčí radost z jasného gólu, když v leže záhadně pokryl odkrytou klec svojí lapačkou.

Do kabin se tedy šlo za bezbrankového stavu, Přerov se svou hrou spokojený být nemohl.

„Nastoupili jsme bohužel dost vlažně. Museli jsme v šatně dost zvýšit hlas. Od druhé třetiny jsme chtěli nastoupit s nasazením. Taky jsme potřebovali agresivněji chodit do brány," konstatoval po utkání asistent přerovského trenéra Daniel Faltýnek.

Druhá třetina už vypadala jinak.

Zubři opravdu potřebovali v šatně trošku probudit, hned ve 22. minutě dotlačil puk do brány Jan Kolář. Přerov po gólu pokračoval v náporu.

Ve 27. minutě dorazil Vlčkovu ránu za Svobodova záda Matěj Málek.

Žádný z týmů pak nedokázal využít početní převahu, před druhou sirénou však přišla třetí povedená dorážka, tentokrát se o ni postaral Zdeněk Sedlák, 3:0. Důraz před bránou byl nejspíš rozhodující faktor celého utkání.

„Začali jsme hrát jednoduše, nahazovali jsme puk na bránu a doráželi před bránou, to platí na každého soupeře. O tom dnešní hokej je, góly do prázdné brány jsou k vidění málo," řekl Faltýnek

V poslední části hry využil přesilovku opět Zdeněk Sedlák, jak jinak než po dorážce. To už běžela 49. minuta zápasu, bylo tedy rozhodnuto.

Martin Vojtek byl od dalšího čistého konta kousek, pokazil mu jej v 58. minutě Ondřej Martiník.

Uběhlo však jen pár vteřin, když Šimon Kratochvíl zužitkoval Goišovu přihrávku zpoza brány a stanovil tak skóre na konečných 5:1 pro domácí.

„Od druhé třetiny už to bylo daleko lepší, donutili jsme soupeře k chybám, a z toho jsme i dali góly. Musíme se vyvarovat toho, abychom i začátky zápasů hráli na sto procent, ne na padesát," podotknul asistent trenéra Dočkala.

Zubry nyní čeká náročný program s kvalitními soupeři. Již v sobotu musí cestovat do Hodonína a v pondělí nastoupí venku k odloženému utkání s Porubou.

Ve středu už na domácím ledě hostí Vsetín, který se vrátil na druhé místo tabulky. Na Přerovany ztrácí pět bodů. Domácí utkání začně tradičně v 18 hodin.

„Máme dostatečně široký kádr, abychom si při náročném programu, který nás čeká, rozvrhli síly. Musíme se s tím poprat a jít do všech zápasů na sto procent," uzavřel Faltýnek.

HC ZUBR Přerov – HC Bobři Valašské Meziříčí 5:1 (0:0, 3:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 22. Kolář (Janota), 27. Málek (Vlček), 38. Sedlák (Goiš, Sakrajda), 49. Sedlák (Goiš, Š Kratochvíl), 58. Š. Kratochvíl (Goiš, Osina) – 58. Martiník (Studený, Jedlička). Rozhodčí: Škach – Goňa, Vožda. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. Střely na branku: 35:22. Diváci: 985.

Přerov: Vojtek – Pala, Osina, Kudělka, Polák, Vlček, Janota, R. Šťastný – Goiš, Sedlák, Sakrajda – Šebek, Procházka, Dostálek – Málek, Kolář, Blinka – Š. Kratochvíl, Helešic, M. Kratochvíl. Trenér: Petr Dočkal.

Valašské Meziříčí: Svoboda (41. Smolka) – Gulda, Finkes, Valentík, Adamík, Kovář, Jedlička, Cink, Baroš, Kuchta, Matušenko, M. Varga, Martiník, Studený, Slovák, Škumát, D. Varga. Trenér: Petr Tejkl.