Přerov by rád navázal na svá vítězná domácí představení a uhájil tak svou tvrz.

„Rádi bychom doma potvrdili vítězství z Jihlavy. Víme, že se Havířovu teď moc výsledkově nedařilo, proto nic nesmíme podcenit. Půjdeme do utkání s pokorou a před domácím publikem znovu chceme předvést dobrý výkon," doufá trenér Přerova Vladimír Kočara.

Přerov se s AZ potkal už na přípravném turnaji před sezonou pořádaném právě Slezany. To Zubři dokázali díky výborné třetí třetině otočit z nepříznivého stavu 0:2 na 3:2.

Poslední soutěžní zápasy spolu oba celky absolvovali ještě v sezoně 2012/2013, ve které se Havířovu podařilo postoupit do první ligy, kde působí dodnes.

V pěti vzájemných střetnutích tenkrát Zubři třikrát prohráli a dvakrát dokázali urvat výhru.

Nyní se potkají jiné týmy, do role lehkého favorita je momentálně pasován čtvrtý Přerov, Havířovští se zatím spíše trápili a figurují na předposledním místě tabulky.

Dechová zkouška na alkohol

Zubry však sužuje početná marodka, naopak AZet by měl přijet v nejsilnější sestavě, kterou ještě doplnila trojice příchozích hráčů na střídavé starty.

Obránce Oldřich Horák a útočník Daniel Štumpf přišli ze Zlína, odchovanec Jakub Kotala pak z Mladé Boleslavi.

„Trápí nás zranění a nemoci některých hráčů, ale ti, kteří je nahradili, si vedli dobře. Věříme, že to tak bude znovu," pověděl Kočara.

Velký pozor by si obrana Zubrů měla dát především na Petra Kanka, který už si připsal čtyři branky.

Zdatně mu sekunduje i tradiční opora Havířova Michal Sztefek (3+1). Obranu slezského celku jistí výborný Slovák Karol Korým (1+1) či Radim Ostrčil (1+2).

Brankovišti pak kraluje dvacetiletý Miroslav Svoboda, který absolvoval letní nováčkovský kemp s Edmontonem Oilers.

Často vyhrocené derby s sebou nese zvýšená bezpečnostní opatření.

Návštěvníci musí počítat s důkladnými bezpečnostními prohlídkami, nikdo do haly nebude vpuštěn s plechovkami, PET lahvemi, pořadatelé si také vyhrazují právo vyzvat návštěvníky k dechové zkoušce.