Byli to právě Zubři, kteří ve čtvrtek odmítli konec sezony a díky výhře 6:3 nejen odvrátili soupeřům mečbol, ale také si vynutili pátý rozhodující zápas.

Domácí tým dokázal střetnutí zvládnout, což ho udrželo ve hře.

„Je to play off. Nikdo se neptá, jestli jsi vyhrál 10:1 nebo 4:3. Soupeř to v tom závěru ještě zkusil, ale naštěstí jsme to zvládli a získali tak důležitý bod," pověděl trenér Vladimír Kočara.

Jisté je jedno. Vítěz se utká s Prostějovem, jemuž se podařilo ve druhé semifinálové bitvě vyřadit houževnatý Vsetín v nejkratší možné době.

Vidina účasti ve finále tlačí oba týmy kupředu. Pro Zubry je motivace o to větší, že poslední roky vždy skončili před jeho branami. Naposledy si modrožlutí zahráli finále v sezoně 2007/2008, kdy hráli o vítězství ve druhé lize s Technikou Brno.

Družinu trenéra Kočary čeká nejdůležitější zápas celé sezony. Přerov vyráží na led soupeře, kde předchozí dvě střetnutí série prohrál. Zubři jsou odhodláni tuto nepříznivou bilanci zlomit, byť ví, že je čeká těžký úkol.

„Výhoda je na jejich straně, tak ať se s tím poperou," zmínil před rozhodující bitvou, která se hraje od 17 hodin na ledě Poruby, lodivod Zubrů.