Začátek zápasu přinesl mnoho vzruchu.

Nejprve zahrozili domácí, když po průniku Šroma nebezpečně střílel Kopp. Gólově ale udeřilo na druhé straně. Po akci Dlouhého se míč šťastně odrazil k Matušíkovi, který nikým neatakován prostřelil brankáře Kňávu.

Domácí pokračovali v aktivitě, za kterou byli brzy odměněni. Na dlouhý míč Šroma si naběhl rychlonohý Adam Andreev, který obstřelil vyběhnuvšího brankáře Bělíka a s přispěním tyče vyrovnal.

O dvě minuty později přišel z pravé strany dobrý centr Škody, novosadský Andreev v hlavičkovém souboji na malém vápně předčil Svačinu a druhou trefou v zápase se postaral o obrat ve skóre.

Vyrovnat záhy mohl Fabián, v dobré pozici však minul domácí branku.

Na druhé straně se neujala výstavní dělovka Šroma, se kterou měl hostující gólman značné potíže.

Pak se už Želatovice usadily na polovině soupeře a dostaly se k několika standardním situacím. Brankář Kňáva byl však pozorný a poločas skončil 2:1.

Vstup do druhého dějstí znovu vyšel lépe hostům, kteří po chybě domácích stoperů rychle vyrovnali. O gól na 2:2 se postaral Michal Mackovík, kterého hostující trenér Pavel Hošek poslal do hry až po poločase.

S remízou byli hosté zjevně spokojení a ve zbytku zápasu se zaměřili především na obranu. Domácí měli soustavný tlak, příliš šancí si ale nevytvořili.

Přesto se Nové Sady nakonec mohly radovat ze tří bodů. Roli spasitele však v poslední minutě odmítl David Škoda, který v jasné šanci branku netrefil.

„Soupeř potvrdil své kvality směrem dopředu, ale myslím, že jsme měli vyhrát, protože jsme měli víc šancí. Dostali jsme dva zbytečné góly a v poslední minutě měl navíc Škoda vyloženou šanci," řekl k utkání trenér Nových Sadů Karel Trnečka.

Jeho svěřenci si tak po remíze v Kozlovicích připsali s dalším silným soupeřem z Přerovska bod, díky kterému drží druhé místo v tabulce.

„Je to škoda, že jsme doma ztratili dva body, ale na druhou stranu jsme jako nováček za celou sezonu zatím jenom jednou prohráli. Myslím, že to není špatné," neztrácel optimismus Karel Trnečka.

Fotbalisté Želatovic na Nových Sadech potvrdili, proč jsou letos ve venkovních zápasech tolik úspěšní.

„Vstup do utkání jsme měli výborný, ale potom jsme se zbytečně zatáhli a přestali jsme běhat. Domácí zaslouženě otočili, ale druhá půle se z naší strany hodně zlepšila. Pro nás je to dobrá remíza, domácí sice měli více šancí, ale myslím, že jsme si bod nakonec zasloužili," zhodnotil zápas kouč Želatovic Pavel Hošek.

FK Nové Sady – FC Želatovice 2:2 (2:1)

Branky: 14. a 16. Andreev – 11. Matušík, 50. Mackovík. Rozhodčí: Křepský – Koláček, Hodáň. ŽK: Maliňák – Fabián. Diváků: 133.

Nové Sady: Kňáva – Kopp, Dvořák, Vacek, Maliňák (46. Ronza) – Alexa (80. Urbánek), Škoda, Halady (52. Melichárek), Šrom – Papica – Andreev. Trenér: Karel Trnečka.

Želatovice: Bělík – Koplík, Svačina, Čtvrtníček, Dostál (46. Mackovík) – Fabián, Němec (48. Bouchalík), Calábek, Matušík – Dlouhý, Jemelka. Trenér: Pavel Hošek.