Už první poločas ale nevypadal, že by Želatovice čekalo něco jednoduchého.

Soupeře ze spodních pater tabulky, kterým se svěřenci Pavla Hoška teprve nedávno sami vzdálili, jakoby podcenili.

Přeci jen ale udeřili v závěru poločasu, kdy se po ojedinělé pěkné akci prosadil Michal Mackovík.

„Vše pramenilo už ze začátku. Bylo to v první půli bez pohybu, kluci se málo hýbali, což jsem jim vyčinil. Polovina mančaftu nechtěla hrát fotbal, Určice by se samy neporazily," nemohl být spokojen želatovický trenér.

Po změně stran už domácí přeci jen dominovali a šli do dvougólového vedení. Další povedenou akci přetavil ve slibný náskok v 63. minutě Josef Stokláska.

Definitivum mohl obstarat o chvilku později Ladislav Dlouhý, v jasné šanci ale třetí gól nepřidal. Se svými spoluhráči se tak ještě pořádně zapotil. V 70. minutě to totiž zničehonic bylo 2:2, v rozmezí dvou minut skórovali Petr Halůzka a Dominik Borůvka.

„Byla to upracovaná výhra. Měli jsme za stavu 2:0 tutovku do prázdné branky, jejich brankář to ale nějak zázračně vyrazil, asi nikdo nevěděl jak. Kdyby to tam spadlo, tak už je konec," kroutil hlavou Pavel Hošek.

Pak si ale vzal ve vápně míč v posledních zápasech klíčový muž želatovického celku Ladislav Dlouhý, pokryl si jej a vystřelil domácím tři body.

„Rozhodly naše chyby. Soupeři jsme ty branky darovali. Za stavu 0:2 už jsem byl skeptický, ale přišla změna. Třetí gól soupeře ale zase padl po fatální chybě, proto jsme nedovezli ani bod, v což jsem za stavu 2:2 už doufal," přiznal kouč Určic Radek Tomšic.

Bývalý lodivod Kojetína ještě stejně jako bývalý celek nemá jistotu záchrany.

„Je to pro nás složitost. Kdybychom uspěli, tak se nám určitě dýchá lépe. Pořád je ale vše v našich rukou," připomněl tři kola před koncem Radek Tomšic.

FC Želatovice – TJ Sokol Určice 3:2 (1:0)

Branky: 41. Mackovík, 63. Stokláska, 76. Ladislav Dlouhý – 68. Halouzka, 70. Bokůvka.

Rozhodčí: Vrba – Bartuňek, Ehrenberger. ŽK: Zehnálek, Dlouhý, Stokláska (všichni Želatovice). Diváci: 80.

Želatovice: Bělík – Liška, Zehnálek (53. Stokláska), Vlk, Lukáš Dlouhý – Calábek (88. Čech), Matušík, Němec, T. Čtvrtníček – Ladislav Dlouhý – Mackovík (78. Fabián). Trenér: Pavel Hošek.

Určice: Števula – Plajner, Lakomý, Cetkovský, Slezák (68. Krajíček) – Bureš (58. Šnajdr), Menšík, Bokůvka, Zapletal – Zelina, Halouzka (82. Menšík). Trenér: Radek Tomšic.