„Do zápasu jsme dobře vstoupili, měli jsme několik vyložených šancí, ale soupeři jsme neodskočili, abychom vedli o víc než jednu branku. Ve druhém poločase už jsme hráli hodně takticky a věřili jsme, že to uhrajeme," shrnul duel trenér Kralic Ivo Gottwald.

Makowski se ke přímému kopu postavil těsně za hranicí vápna už ve druhé minutě utkání. Jeho pravačka mířila přesně, želatovický gólman Čech pouze sledoval, jak míč plachtí za jeho záda. Nutno říct, že sudím odpískaný faul byl dost přísný.

Z podobné pozice zahrozil v 18. minutě domácí Jiří Jemelka, jeho pokus ale neměl takové parametry a brankář Kralic Krejčí si střelu pohlídal. Velkou šanci na zvýšení měli hosté ve 25. minutě. Lukáš Dlouhý nestíhal unikajícího Kováče, útočník hostujícího celku však Čecha nepřekonal. V závěru poločasu ještě málem trestal chybu v rozehrávce Želatovic Surala, ovšem trefil jenom tyč.

„V prvním poločase jsme byli v křeči, z toho pramenily chyby. Kralice hrály v bloku, který jsme nedokázali přehrát. Ve druh=m poločase se naše hra rapidně zlepšila, přeházeli jsme některé posty," řekl kouč Želatovic Pavel Hošek.

Domácí opravdu ve druhé půli působili jako nový tým, diktovali tempo hry a snažili se kombinovat. Ke gólu to ale nevedlo. Brance byl nejblíž pokus Michala Calábka z dvaceti metrů, jeho povedenou střelu ale na začátku druhé půle zastavaila tyč.

„Šance na branku jsme ve druhém poločase měli, ale nedali jsme ji. Dnes by prostě šťastnější soupeř, takový je fotbal," uzavřel Hošek.

FC Želatovice – FC Kralice na Hané 0:1 (0:1)

Branka: 2. Makowski.

Rozhodčí: Křepský – Svozil, Hodaň. ŽK: Mackovík, J. Čtvrtníček – Nečas, Neoral, Novotný, Krejčí. Diváci: 50.

Želatovice: Čech – D. Bernard, J. Čtvrtníček, Lukáš Dlouhý, Matušík – Stokláska, Němec, Calábek, Jemelka (46. Zehnálek), Skopal (84. Král) – Mackovík. Trenér: Pavel Hošek.

Kralice: Krejčí – Novotný, Dočkal, Prokop, Martinka – Valtr (73. Horváth), Nečas, Surala (76. Vincourek), Neoral, Makowski – Kováč (90. Troneček). Trenér: Ivo Gottwald.