„Měli jsme sice na konci obrovskou šanci, ten bod bychom si ale asi ani nezasloužili," uznal zklamaný kouč Brodu František Ondrůšek.

Na představení jeho svěřenců v prvním poločase by šéf domácí lavičky nejraději zapomněl.

„Soupeř byl agresivnější, měl větší chuť do hry, lépe kombinoval a tak bych mohl pokračovat. My jsme zklamali na celé čáře," povídal zkušený lodivod, pro kterého to byla po povedeném vstupu do soutěže studená sprcha.

„Bohužel se projevila typická česká povaha. Přestože jsme si v týdnu mnohokrát říkali, že nesmíme nic podcenit, stalo se. Lítali jsme v oblacích, teď si musíme velice rychle sednout na zadek a vrátit se k tomu, co nám přinášelo úspěch," nabádá František Ondrůšek.

Jeho protějšek na přerovské lavičce byl pochopitelně spokojen.

„Zápas jsme začali aktivně a pokyny před zápasem zněly v duchu útočné hry a zájmu dostat soupeře pod tlak," prozradil strategii Přerovanů Petar Aleksijevič a pokračoval.

„Nechtěl bych se znovu opakovat, ale jako v předešlých dvou zápasech jsme měli více slibných šancí. Bohužel dvakrát Michal Koutný a ani Lukáš Zaoral a Tomáš Blažkovský ty své nezužitkovali tak, jak by si sami přáli. Přesto jsme se dočkali. Běžela 33. minuta, Lukáš Zaoral krásně nacentroval Tomáši Blažkovskému," komentoval zápas Aleksijevič.

První branka Přerova v sezoně byla nakonec jedinou v sobotním klání. Přinesla tak Viktoriánům velmi cenné tři body do divizní tabulky.

Domácí fotbalisté ale byli i po gólu stále ve hře. Příliš jim ale nepomohl ani příchod matadora Šálka.

„Chtěli jsme něco změnit, věřil jsem, že jeho zkušenosti by k tomu mohly pomoct, jenže dvouměsíční pauza, kdy dělal všechno možné, jen ne fotbal, byla znát," pokrčil brodský kouč rameny.

Další změny v sestavě mu však již vyšly. Nevařil s Jaroňkem mdlou hru ČSK rozhýbali a byli i u zrodu jediné stoprocentní šance domácích, kterou ovšem Večeřa čtyři minuty před koncem zápasu trestuhodně zazdil.

„Z malého vápna napálil gólmana. Ale jak už jsem řekl, remízu jsme si nezasloužili," zatáhl František Ondrůšek oponu za nepovedeným utkáním.

Uherský Brod – Přerov 0:1 (0:1)

Branka: 33. Blažkovský.

Rozhodčí: Polanský – Svoboda, Kondler. ŽK: Šálek (Uh. Brod). Diváků: 160.

Uherský Brod: J. Pochylý – M. Pochylý, Vrága, M. David, Kúdela – Michalec (46. Šálek), R. David, Hruboš (62. Nevařil), Dolina, Pacl (62. Jaroněk) – Večeřa. Trenér: Ondrůšek.

Přerov: Neoral – Hrabal, Bogdaň, Koláček, Bubeník – Václavíček, Pavelka, Hrušák – Zaoral (90. Kyselák), Koutný (86. Kopecký), Blažkovský (84. Hýbner). Trenér: Petar Aleksijevič.