Babí léto a možná i exreprezentant Marek Heinz v dresu Všechovic přilákal do Želatovic pěknou návštěvu. Diváci sledovali vyrovnaný boj. Misky vah na stranu domácích převážila střela Tomáše Čtvrtníčka z 63. minuty. Jenže hosté ze závěrečného tlaku neuvěřitelně srovnali díky Josefu Šindelkovi.

„Byla to souhra několika chyb. Pak přišel centr, na zadní tyči byl volný hráč, který to dá pod sebe na dalšího volného borce, přestože jsme měli ve vápně konsolidovanou obranu,“ kroutil hlavou trenér Želatovic Ondřej Mrázek.

Cyklostezka Bečva. Ilustrační foto
U Lipníka se posune Cyklostezka Bečva. Kvůli bezpečnosti

„Snažili jsme se to maximálně zjednodušit a hrát vabank, k takové situaci kolikrát stačí jeden kvalitní balon. Nakonec vezeme dva body, nemuseli jsme vézt ani jeden,“ byl naopak spokojen kouč Všechovic Zbyněk Vinklar.

V penaltách byli také úspěšnější hosté a od Přerova tak odjížděli s úsměvy na tváři. V tabulce jsou na šestém místě, tři body právě před Želatovicemi, kterým poslední zápasy nevyšly.

„Chtěli jsme odčinit tři porážky ze zápasů, na kterých jsem chyběl. Nedostat gól a uhrát nějaký bod. To se sice povedlo, ale po tom závěru i po penaltovém rozstřelu, kdy už jsme to měli na lopatě a Laďa Dlouhý trefil břevno, je ztráta dvou bodů škoda,“ mrzelo Ondřeje Mrázka.

Příchod vážnější krize si však kouč Želatovic nepřipouští. „Někteří hráči se zranili, sestava byla zase jiná, málokdy se sejdeme v té nejlepší. To pak jde poznat. Jeden nebo dva hráči chybí. Ti, co nastoupí, to odmakají, ale ta fotbalová kvalita tam zatím chybí,“ uzavřel Mrázek.

FC Želatovice – Tatran Všechovice 1:1 (0:0). Pen: 5:6.

Branky: 63. T. Čtvrtníček – 92. J. Šindelek.
Rozhodčí: Hubený – Kološ, Lizna. ŽK: Zehnálek, Jemelka, Smějsík – Dluhoš, Sehnálek, Pavela, J. Šindelek. Diváci: 145.

Želatovice: Čech – Smějsík, Lu. Dlouhý, La. Dlouhý, Zehnálek – Zapletal, Matušík – Ondroušek (67. Král), Jemelka (76. Tomek), Čtvrtníček (86. Zlámal) – Vo. Koplík (82. Petráš). Trenéři: Ondřej Mrázek, Vlastimil Němec.
Všechovice: Kubját – Dluhoš, Bulla (65. Novotný), Pavela, Sehnálek – Derych (53. J. Šindelek), Heinz (83. Šigut), Plešek – Rolinc (65. Hulman), Merta, Hrabovský. Trenér: Zbyněk Vinklar.