Jenže Viktorka v sobotu na domácím hřišti nedala svou kůži zadarmo, dlouho vedla, a nakonec vyválčila bod za remízu 1:1.

„Jsem spokojený, i když si po průběhu zápasu myslím, že jsme mohli i vyhrát,“ zamyslel se přerovský trenér Jaroslav Matějíček.

Domácím ještě ztížily situaci absence několika hráčů. Kapitán Václavíček si stále odpykává trest, pro nemoc chyběli Bielko s Dostálem, na soupisce se neobjevil ani zkušený Hýbner, zastupujícího kapitána a oporu defenzivy Bogdaně museli po půlhodině hry odnést na nosítkách.

Poslední vyjížďka Valmezu na Přerovsko navíc dopadla vypleněním Kozlovic pěti brankami a hattrickem největší hvězdy divize Zbyňka Pospěcha. Exkligový kanonýr ale tentokrát trošku překvapivě na začátku zápasu seděl pouze mezi náhradníky.

A možná právě jeho nepřítomnost se podepsala na nemastném neslaném výkonu vedoucího celku tabulky v prvním poločase. Valaši se do vyložené šance prakticky nedostali, byla to Viktorka, kdo nebezpečně hrozil.

EXKLUZIVNÍ PŘÍMÁK ZIMČÍKA

Co víc, ve 23. minutě si pár metrů za vápnem postavil míč k přímému kopu Martin Zimčík. Jeho levačka vykouzlila pro Přerovany rozhodně gól roku a dost možná bychom za celý ročník divize E nenašli povedenější trefu. Viktorka šla do překvapivého vedení.

Sám Zimčík navíc mohl ještě před odchodem do šaten přidat nadvakrát hlavou druhý gól, na čáře ale zachraňoval hostující Wludyka.

Obraz hry se rapidně změnil po změně stran, kdy už se na plac dostal Zbyněk Pospěch. První šance hostů ještě výborně zlikvidoval brankář Přerova Tomáš Čech, na situaci z 52. minuty už ale byl krátký. Pospěch byl ve vápně stažen k zemi a následnou penaltu sám proměnil. Domácí ovšem reklamovali, že celé akci předcházel jasný ofsajd a nebylo to zdaleka jediné sporné rozhodnutí sudích.

„Před vyrovnávací brankou tam byl z mého pohledu alespoň metrový ofsajd. Někdo může říkat, že rozhodčí dělal chyby i na druhou stranu, ale toto je ovlivnění zápasu, které nás poškodilo,“ kroutil hlavou Jaroslav Matějíček.

Tlak Valmezu byl ve druhé půli obrovský, obrana Viktorie v čele s Čechem ale odolávala. Do největších šancí se dostali Výmola a Bartozel, ani jeden ale nezakončil dobře. V závěru se tak konečně dostalo i na vyčkávající Přerovany, Kopecký ale ve dvou slibných pozicích minul. Mač dospěl k remíze, což Valaši nesli těžko. Někteří včetně Pospěcha se dokonce nevyhnuli slovní konfrontaci s domácími fanoušky. Bod byl pro lídra málo, Viktorie mohla být spokojena.

„Šli jsme do toho s tím, že chceme vyhrát, jednoznačně. Kluci se zlepšují a pro mě je velké zadostiučinění to, že my tady hrajeme s dorostenci, kteří mohou být vyrovnaným soupeřem borcům, kteří berou jiné peníze a prošli si jinými mužstvy, než jsou tato,“ uzavřel kouč Přerova.

1. FC Viktorie Přerov – TJ Valašské Meziříčí 1:1 (1:0)

Branky: 23. Zimčík – 52. Pospěch z penalty. Rozhodčí: Machač – Švehla, Slováček. ŽK: Chuda, Grečmal – Bělíček, Michálek, Komara, Václavek, Sviták. Diváci: 109.

Přerov: Čech – Grečmal, Bubeník, Zimčík – Koller, Bogdaň (31. Vajda), Blažkovský, Rybka, Kytlica – Kopecký, Chuda. Trenér: Jaroslav Matějíček.
Valašské Meziříčí: Rohel – Václavek, Kovář, Michálek, Bělíček (29. Komara) – Bartozel, Žilinský (46. Pospěch), Kotůlek, Wludyka (78. Sviták) – Dragon, Výmola. Trenér: Michal Kovář.

Rubriky Deníku:
Hvězda zápasu: Tomáš Čech (Přerov) - Gólman Viktorie hlavně po změně stran svůj tým několikrát podržel. Valaši měli velký tlak, ale když už se dostali do šance, buďto nezakončili dobře, nebo narazili na připraveného brankáře Přerova. S penaltou zkušeného Pospěcha nemohl nic dělat.
Klíčový moment: 46. minuta - Hosté do druhého poločasu vyslali na hřiště svou největší zbraň - Zbyňka Pospěcha. Obraz hry se pak opravdu hodně změnil, bývalý ligový útočník si došel pro penaltu, kterou sám proměnil. Vytoužené rozhodnutí ale nepřidal.