„Rozhodl první gól, který jsme inkasovali, do té doby jsme byli lepším mužstvem. Hosté jen využívali našich individuálních chyb, některé z nich byly pro mě nepochopitelné. Přerov hraje už druhou sezonu bez útoku. Nemáme útočníka, hrajeme s tím, na co máme, musíme se zaměřit na defenzivu," shrnul vývoj dění na stadionu v Sokolské ulici trenér Přerova Jaroslav Matějíček.

Pravdou je, že Viktorka se do šancí prakticky nedostávala. V prvním poločase měl dobrou možnost Martin Koller, z hranice vápna ale přestřelil. Po změně stran se uvedl pěknou střelou jeden z dorostenců Zdeněk Dostál, brankář hostů Ognyanov ale míč vytáhl nad břevno. To bylo ze strany domácích vše.

Na druhé straně byl hrdinou novojičínský zabiják Radovan Lokša, který se trefil hned dvakrát a hattrick nepřidal jen díky snaze gólmana Viktorky Spáčila, který však kvůli vlastní chybě stál za třetí brankou zápasu.

Dění v přerovském fotbale a dění na hřišti se zdálo úzce propojené a své o tom ví i kapitán Ondřej Václavíček. Právě na něj se v prvé řadě nyní v Přerově spoléhá. Srdcař se na hřišti rval, společně s dalšími zkušenými hráči ale příště bude muset přidat ještě něco navíc.

„Ta situace fakt není dobrá. My trénujeme, dřeme, máme mladý mančaft, samé odchovance. Podmínky v zimní přípravě opravdu nebyly ideální, ale teď s novým vedením se to začíná zvedat, myslím, že to půjde nahoru," věří Ondřej Václavíček.

Pokud by v Přerově neudrželi právě jeho a kostru týmu, měla by to Viktorka na jaře hodně těžké. Kapitán ale loď neopustil a chce se rvát dál.

„Abych se přiznal, tak jsem měl hodně černé myšlenky, ale neudělal bych to. Se staršíma klukama, co tady mají taky už něco odkopaného, jsme se domluvili, že když teď budeme hrát o záchranu, tak každý zápas bude důležitý. Přerov je město, které by mělo hrát minimálně divizi a my to musíme udržet," ví dobře devětadvacetiletý defenzivní štít.

1. FC Viktorie Přerov – FK Nový Jičín 0:3 (0:1)

Branky: 49. a 73. Lokša, 36. Krčula.
Rozhodčí: Vojáček – Běhal, Kondler. ŽK: Bubeník, Koller – Krčula. Diváci: 110.

Přerov: Spáčil – Zimčik (75. Grečmal), Bogdaň, Bubeník – Václavíček – Rybka (62. Bielko), Hýbner, Dostál, Kytlica – Koller, Blažkovský (84. Malenda). Trenér: Jaroslav Matějíček.

Nový Jičín: Ognyanov – Javorek, Malina, Nippert, Kiss Farkas – Krčula (78. Uhlíř), Juříček, Švec, Opatřil (83. Staněk), Macíček – Lokša (86. Smolarčík). Trenér: Pavel Hajný.

Hrdina zápasu: Radovan Lokša (Nový Jičín) – Novojičínský kanonýr potvrdil roli elitního střelce divize. Díky dvěma gólům se dostal na čelo v počtu vstřelených branek v sezoně. Trefil se už dvanáctkrát, stejně jako kozlovický Lukáš Kaďorek.
Smolař zápasu: Martin Spáčil (Přerov) – Brankář Viktorky nastupoval za přerovské béčko. Na jaře dostal šanci v A-týmu. Ve Frýdlantu udržel čisté konto, doma to ale měl těžké. Navíc mu vypadl centr přímo k Lokšovi, který tak přidal třetí gól, po němž bylo hotovo.