„Dnes jsme se k výhře a zisku tří bodů protrápili, jelikož se nám nedařilo tak, jak bychom si přáli,“ uznal trenér Přerova Richard Švehlík.

Po nevýrazné první půli se vše podstatné odehrálo po změně stran. Úvod druhého poločasu patřil Medlovu, první šance se sice ještě neujala, v 55. minutě už ale Karel Kuchta po rychlém přechodu hostí do útoku vstřelil první branku zápasu.

Veledůležitou rychlou odpověď ovšem měl přichystanou Michal Zimčík, který dorazil do sítě střelu Davida Chudy.

Přerovští hokejisté porazili v derby Prostějov (v bílém) 2:0
Skvělé! Zubři začali výhrou v derby. Takto to vypadalo



Obrovskou šanci rozhodnout zápas ve svůj prospěch měli v závěru nejprve hosté, z deseti metrů však mířili pouze těsně vedle. A tak, když v 89. minutě házela Viktorka aut, poslal dlouhý míč do vápna David Hrabal, k balonu se dostal Martin Bielko, který z voleje prostřelil brankáře Medlova Zmunda.

„Po obdrženém gólu jsem měl obavy o konečný výsledek, ale moji svěřenci dokázali za chvíli vyrovnat a díky zvýšenému úsilí v závěru zápas rozhodnout v náš prospěch. Musím však uznat, že zápas to byl spíše remízový. Náš výkon nebyl dobrý, ale vážím si toho že hráči i přesto dokázali nepříznivý vývoj utkání otočit a vyhrát,“ ohlížel se Richard Švehlík.

Přerované tak mají šest bodů a nemají daleko alespoň ke středu tabulky. V dalším kole je čeká těžký boj na hřišti Velkých Losin a v sobotu 23. září už velké domácí derby s Želatovicemi.

Vyberte gól kola
Vyberte GÓL 5. kola! Tady jsou nejhezčí trefy Krajského přeboru

1. FC Viktorie Přerov – TJ Medlov 2:1 (0:0)

Branky: 59. Zimčík, 89. Bielko – 55. Kuchta.
Rozhodčí: Vedral – Sedláček, Kašpar. ŽK: Grečmal – Dus, Kasal, Pěruška, Ryba. Diváci: 63.

Přerov: Machalický - Grečmal, Bogdaň, Václavíček, Bubeník – D. Hrabal, Bielko, Rybka (76. Koutný ml.), Zimčík, Horák – D. Chuda. Trenér: Richard Švehlík.
Medlov: Zmund – P. Novák (71. Ryba), Holouš (60. Pěruška), Kasal, Bartoněk, Siegl, Dus, Klabačka, Kux, Kuchta, Miklánek. Trenér: Květoslav Pospíšil.