Viktorka zvítězila 3:0, výsledek byl k hostům, kteří za celý zápas prakticky nevystřelili na branku, ještě hodně milosrdný.

„Máme nějaké zraněné, ale celkově se na podzim potýkáme s malým počtem hráčů. To se postupně v sezoně projevilo. Nemáme kvalitní kádr. Ten na ten kraj nemá. Potřebujeme nějak dohrát podzim a uvidíme, co se stane v zimě,“ nedělá si iluze hrající trenér Hněvotína Petr Kobylík, který navíc v Přerově neměl k dispozici jediného hráče na střídání.

„Hněvotín asi má nějaké vnitřní problémy, protože jinak je to tradiční účastník krajského přeboru. Zápas mohl klidně skončit 10:0, ale ta naše koncovka, to je tragédie. Jsem samozřejmě rád za výhru 3:0, ale pro lidi jsme mohli předvést ještě trošku lepší fotbal,“ nebyl úplně spokojen přerovský kouč Richard Švehlík.

Alespoň trio Rybka, Bubeník a Blažkovský v sobotu dokázali míč protlačit do sítě a domácí mohli slavit zasloužené, ale snadno uhrané tři body.

Ty Viktorii posunuly na šesté místo tabulky, Hněvotín naopak padl na samotné dno.

Přerované se navíc momentálně pyšní asi nejlepší defenzivou v soutěži. Už pět zápasů v řadě neinkasovali.

„Určitě jsme se zvedli, ale nějaký excelentní zápas to nebyl. Chyb tam pořád bylo spoustu. Funguje nám skvěle defenziva, tam jsme to vyřešili a jsem spokojený. Ale směrem dopředu to skřípe,“ přiznal závěrem Švehlík.

1. FC Viktorie Přerov – FC Hněvotín 3:0 (1:0)

Branky: 16. Rybka, 61. Bubeník, 80. Blažkovský. Rozhodčí: Kološ – Hubený, Lizna. ŽK: Blažkovský – Hořava, Tošenovský. Diváci: 92.

Přerov: Jemelka - Hrabal, Bogdaň, Václavíček, Bubeník - Horák (84. Plášek), Rybka (74. Tomek), Bielko, Zimčík - Blažkovský, T. Chuda (60. D. Chuda). Trenér: Richard Švehlík.
Hněvotín: Běhalík – Gřešák, Šulc, Lakomý, Vohralík – Šenkyřík, Tošenovský, Benýšek, P. Kobylík, Hořava – Hamy. Trenér: Petr Kobylík.