„Pokud nevyužiješ šance, prohraješ. My jsme to dnes bohužel okusili," glosoval stručně, ale výstižně trenér Viktorie Petar Aleksijevič.

Přerovanům nevyšla první půle. V jejím úvodu zahodil velkou šanci Blažkovský, a tak z ojedinělé šance udeřili domácí. V 17. minutě se prosadil bystřický Tomáš Padrtka. Moc vzrušení si diváci v prvním dějství jinak neužili.

Ve druhém poločase už Viktorka naplno ukazovala svou sílu. Vyrovnání přišlo v 53. minutě, kdy Michal Koutný individuálně prošel přes tři hráče Bystřice a naservíroval míč Lukáši Zaoralovi. Ten se nemýlil, Přerov tak začal opět pomýšlet na tři body.

Plány mu ovšem výrazně nabourala situace ze 66. minuty. Petr Bogdaň byl za faul zezadu poslán sudím předčasně do sprch. Přerované ale i při přesilovce hrozili dál a byli to oni, kdo mohl rozhodnout.

„Po vyloučení jsme ještě měli čtyři tutové šance, které jsme neproměnili. Šli jsme i sami na gólmana," litoval Aleksijevič.

Trest přišel po jedné z takových přerovských možností. Přečíslení čtyři na jednoho nevyřešili Viktoriáni dobře, z následné situace se pak zahrával roh domácích, po kterém musel stoprocentní šanci Bystřice hasit faulem Koláček. Následovala penalta a rozhodující gól kapitána Ondřeje Víchy.

Hosté se i v deseti vrhli do útoku, což v závěrečném brejku Bystřice potrestala ještě třetím kouskem v brance Neorala – 3:1.

„Škoda šancí, které jsme neproměnili. Bohužel jsme na to doplatili. Musíme se z toho ponaučit a do dalších zápasů to zlepšit," řekl na závěr přerovský kouč.

Jeho svěřenci se s podzimem rozloučí v sobotu. Na domácím hřišti přivítají Blansko. Zápas začne již ve 13.30.

SK Bystřice nad Pernštejnem – 1. FC Viktorie Přerov 3:1 (1:0)

Branky: 17. Padrtka, 87. Vícha (PK), 90. Sklenář – 53. Zaoral

Rozhodčí: Jahoda – Pfeifer, Nápravník. ŽK: Kyselák, Václavíček, Koláček (všichni Přerov). ČK: 66. Bogdaň. Diváci: 110.

Přerov: Neoral – D. Hrabal, Hýbner, Bogdaň, Václavíček – Bajer, Pavelka (70. Koláček), Kyselák – Zaoral, Koutný, Blažkovský (90. Kytlica). Trenér: Petar Aleksijevič.