V sobotu neuspěli tentokrát na umělé trávě Kroměříže. Sami alespoň protrhli střelecké trápení během zimní přípravy a připsali si jeden čestný úspěch zásluhou Blažkovského.

Pouze se dvanácti muži odjeli Viktoriáni na hřiště týmu z chvostu Moravskoslezské fotbalové ligy. Chyběl kapitán Václavíček, Kopecký či Zimčík. To se na defenzivní činnosti Přerova podepsalo. Nepomohl ani tragický vstup do zápasu, kdy rozhodčí hned ve druhé minutě nařídil přísnou penaltu. „Viděl ji asi jenom on," kroutil hlavou trenér Viktorie Jaroslav Matějíček.

Vzápětí to po chybě jeho svěřenců v rozehrávce bylo už 0:2. „Pak jsme tam měli nějaké náznaky šancí, ale nedotáhli jsme je do zakončení," popisoval Matějíček. Poločas nakonec skončil 0:3.

„Druhý poločas se v podstatě vyvíjel jako ten první. Snažili jsme se eliminovat kombinační hru Kroměříže," zmínil kouč.

To se Přerovanům ale příliš nedařilo. V 52. minutě to bylo 0:4, čestný úspěch poté zaznamenal Tomáš Blažkovský.

Hanácká Slavia ovšem přidala ještě závěrem dva góly, ten druhý opět po pokutovém kopu. Ten mohla zahrávat i Viktorka, ruku domácích ve vápně ale sudí přehlédl.

„Byly tam i některé věci dobré, ale převažovala negativa. Bereme to jako přípravu, ještě jsme nehráli ani jednou kompletní. Kádr teď nemáme nějak široký. Uvidíme, jak se to vše vyvine," řekl Jaroslav Matějíček.

Pomoci by mohl návrat jedné z opor, Michala Koutného staršího. Ten ale teprve začal trénovat. „Byl na dvou trénincích, doufejme, že se dá co nejdřív do pořádku. Jestli naskočí do začátku soutěže, to nedokážu říct. Potřebovali bychom přitáhnout ještě dva nebo tři hráče, to asi není reálné," pokrčil trenér rameny.

SK HS Kroměříž - 1. FC Viktorie Přerov 6:1 (3:0)

Branka Přerova: Blažkovský.
Přerov: Švec - Grečmal, Bogdaň, Bubeník - Koller, Hýbner, Bielko, Kytlica, Kryšpín - Blažkovský, Plášek (46. Tomek). Trenér: Jaroslav Matějíček.