„Paradoxně to, co jsme si řekli, že budeme hrát, tak to hrál soupeř. Hosté se prezentovali vysokým presinkem, po kterém se dostávali do brejků a po centrech z náběhu také skórovali. Tohle jsme měli hrát my," prozradil s úsměvem Richard Švehlík, trenér Přerova.

Valaši hlavně v první půli působili svěžím dojmem a nikdo by nehádal, že se pohybují na samotném dně průběžné tabulky divize. Ale do vedení mohli jít Viktoriáni. Václavíčkovi chyběly centimetry, aby hned v úvodu otevřel skóre. Posléze se dvěma vynikajícími zákroky zaskvěl gólman Švéda, který si po právu vysloužil potlesk stovky přítomných diváků.

„Hlavně ten jeho zákrok po střele z bezprostřední blízkosti byl opravdu luxusní. Za takový by se nemusel stydět ani Petr Čech," pochválil svého brankáře Švehlík.

Hosté začali Přerovany tlačit a ze dvou rychlých brejků vytěžili maximum. Dvakrát se prosadil Výmola, který tak zároveň uzavřel účet prvního dějství. „Hráli velice dobře. Vůbec nás nepustili do kombinace. Věřil jsem však, že to nemůžou vydržet po celý zápas," zmínil domácí stratég, který se do šatny poroučel už za nepříznivého stavu 0:2.

Na začátku druhé pětačtyřicemi­nutovky spálil další gólovku Václavíček. S ubíhajícím časem domácí lodivod přeskupil řady a k Mrázkovi na hrot posunul dle očekávání Zaorala. Po hodině hry putoval na plac i běhavý Chuda. Hra Viktorie ožívala a bylo jen otázkou, kdy konečně prolomí obranný val soupeře.

Stalo se tak v poslední dvacetiminutovce. Po rychlé akci se pěknou trefou do horního růžku Kmecíkovy branky prosadil Zaoral a Přerovští byli na koni. Zanedlouho střela Chudy o půl metru minula vzdálenější tyč hostující svatyně. Co se Václavíčkovi nepodařilo předtím, tak mu vyšlo v 84. minutě. Průbojný záložník se dostal k odraženému míči a rozradostnil i nervózního kouče Švehlíka.

V samotném závěru ještě Přerovany vystrašil střídající Drápela, jenž těsně překopl Švédovu klec. Závěrečný hvizd sudího už definitivně rozhodl o dělbě bodů.

„Musím říct, že nakonec výsledná remíza je opravdu zasloužená. Ve druhém poločase se ukázalo, že když si kluci věří a jdou do toho důrazně, tak ukazují, že fotbal opravdu hrát umí. Rozhodně nás nepasuji na mančaft, který by měl hrát o sestup. Věřím, že i tento zisk bodu nás nakopne. Tuhle remízu považuji za vítězství," uzavřel hodnocení spokojený kouč Švehlík.

K dalšímu zápasu zajíždí Přerované na hřiště Určic. Utkání je na programu v neděli od 14 hodin.

1.FC Viktorie Přerov – TJ Valašské Meziříčí 2:2 (0:2)

Branky: 74. Zaoral, 84. Václavíček – 21. a 29. Výmola.

Rozhodčí: Kolář – Buček, Vejtasa. ŽK: 88. Lasovský (Val. Meziříčí). Diváků: 105.

1.FCV Přerov: Švéda – Hrabal, Hýbner, Netopil, Bubeník (72. Pavelka) – Zaoral, Hrušák, Václavíček, Bernard, Koutný (59. Chuda) – Mrázek. Trenér: Richard Švehlík.

Valašské Meziříčí: Kmecík – Roupec, Vykydal, Michálek, Lasovský – Pászto, Marek, Van Oudtshoorn (72. Řepka), Macíček, Neuberger (65. Drápela) – Výmola. Trenér: Jan Navrátil.