Už v samotném úvodu se mohlo měnit skóre, ale Hrubého pokus těsně minul cíl určení. Přítomní diváci si museli počkat necelých dvacet minut než se prosadil povedenou střelou Hýbner. „Nebyli jsme však tak aktivní, jak jsem si představoval. Vázla nám trošku rozehrávka. Hráli jsme pasivně, chyběl nám pohyb, čehož soupeř také po standardní situaci využil k vyrovnání," podotknul k průběhu utkání Richard Švehlík, přerovský trenér.

Branka dala hostům z Petrovic křídla a začali domácí tým tlačit. Aktivita jim také přinesla i kýžené ovoce, když se Koutnému podařilo využít zaváhání domácí obrany a skórovat. Svěřenci kouče Čopljaka tak šli do kabiny s jednobrankovou výhodou.

Pokud chtěli Přerovští pomýšlet na úspěch, bylo jasné, že musí ve druhé půli podstatně přidat. Hráči si asi vzali slova trenérů Švehlíka a Vajdy k srdci. Druhé dějství bylo z jejich strany herně kvalitnější. Velmi jim pomohl brzký gól, o který se postaral po Kazárově rohu Hrubý.

Pak si vzal slovo posledně jmenovaný, který ukázal, že je dle Švehlíkových slov opravdu do divize nadstandardním hráčem. Dvakrát se dostal do únik a v obou případech gólmana Hájka přehodil lehkým dloubáčkem.

Petrovice se snažily s nasazením čerstvých hráčů s výsledkem něco ještě udělat, ale bez výsledku. Viktoriáni už žádné komplikace nepřipustili a se závěrečným hvizdem mohli slavit druhé vítězství sezony.

„Vycházely nám kombinace. Potom jsem už věřil, že utkání nakonec dotáhneme do vítězného konce. Musím smeknout před Tomášem Kazárem, který v obou případech skóroval prakticky totožným způsobem. Jeho zakončení mohlo aspirovat i na gól měsíce," usmíval se spokojený Švehlík, který si pochvaloval, jak spojení Hrubý – Kazár funguje.

Našel však i nedostatky. „Dostáváme dost zbytečné góly, které pramení z našich hrubých individuálních chyb. Jako třeba při tom gólu na 1:2, to byla hrubice Petra Bogdaně, kterou bych od něj nečekal. Ale stane se to, i třeba lepším hráčům. Doufám, že se do budoucna takových chyb vyvarujeme, protože těžko se nám pak budou otáčet zápasy. V Kozlovicích jsme to zvládli, vyšlo to i dnes, ale do třetice tomu třeba tak být nemusí. Ještě ta součinnost mančaftu není taková, jaká by být měla. Musíme na tom zapracovat," zvážněl lodivod Viktorie.

K dalšímu utkání Přerovští vycestují v sobotu do Velkých Karlovic.

1.FC Viktorie Přerov – TJ Lokomotiva Petrovice 4:2 (1:2)

Branky Přerova: 67. a 84. Kazár, 19. Hýbner, 48. Hrubý. Rozhodčí: Svoboda – Slabý, Motal. Diváků: 170.

1.FCV Přerov: Švéda – Zimčík, Bogdaň, Kopecký (46. Hrušák), Hrabal – Kyselák, Kazár (85. Dostál), Václavíček, Hýbner, Pavelka (69. Baran) – Hrubý. Trenér: Richard Švehlík.

Petrovice: Hájek – Sporycz, Bajzath (77. Škuta), Gill, Reichl – Koutný (66. Hanusek), Hoffmann, Dittrich, Miko – Anastozovský (66. Ruisl), Ptáček. Trenér: Miroslav Čopjak.