Samotné utkání začalo ve svižném tempu a Brumov rozhodně nepůsobil bojácným dojmem, naopak. „V úvodu utkání jsme měli štěstí. Nezačali jsme vůbec dobře. Soupeř se ocitl ve dvou šancích, z nichž tu jednu považuji za stoprocentní," připomněl trenér Richard Švehlík gólovou možnost Macků, který se ocitl zcela sám před brankářem Švédou.

„Naše taktika byla hrát ze zabezpečené obrany do rychlých protiútoků," doplnil domácí stratég. Útok táhl rychlonohý Zaoral, který soupeři několikrát ukázal záda.

První půle se nesla ve vyrovnaném duchu. Oba týmy chtěly hrát fotbal a snažily se o zakončení. Poslední minuty před odchodem do šatny se nesly ve znamení řady nepřesností na obou stranách.

„Tým je spíše postavený na brejkové situace. V zápasech nám často chybí kombinace a herní kvalita. I nyní jsme měli mnoho zbytečných ztrát," zmínil lodivod Viktorie.

Branky, a to jediné, se necelé dvě stovky diváků dočkaly po deseti minutách druhého poločasu, kdy se do střely opřel Schlehr, který i s přispěním teče hostujících hráčů pokořil gólmana Urbánka.

„Herně jsme na tom byli lépe než soupeř. Bylo to o jedné brance, tu dal však Přerov," pověděl Miroslav Mičega, trenér Brumova.

Hosté s ubíhajícím časem už museli otevřít hru. Přerované se mohli několikrát dostat sami na gólmana, ale v klíčovou chvíli selhali. Jako v případě Zaorala, který proběhl půlku hřiště a v poslední chvíli nastřelil jen brankáře či Miky, jenž prováhal možnost zakončení.

„Čeho si vážím nejvíce tak toho, že i když se nám nedaří fotbalově, tak se snažíme to nahradit tím, že hrajeme ve velkém nasazení. Snad i diváci viděli to, že tu trávu doslova koušeme a chceme zvítězit," uvedl s úsměvem spokojený domácí kouč.

„Diváci viděli kvalitní zápas. Myslím si, že to bylo remízové utkání. Udělali jsme jednu větší chybu a soupeř z toho dal gól. Hráčům nemám co vyčítat, sehráli dobré utkání," zhodnotil vystoupení svých svěřenců Mičega.

„Soupeř potvrdil své kvality. Měl rychlé protiútoky, nebezpečné standardky, které jsme mnohdy se štěstím ubránili. Ten gól jsme však dali my a výhru si zasloužili," dodal Švehlík.

Další bitva o mistrovské body čeká Viktorii už ve středu, kdy od 17 hodin přivítá na svém hřišti v regionálním tým Hranic.

1.FC Viktorie Přerov – FC Elseremo Brumov 1:0 (0:0)

Branka: 56. Schlehr.

Rozhodčí: Likač – Chabiča, Vejtasa. ŽK: Schlehr – Chovanec, Školník, Smolka. Diváků: 180.

1.FC Viktorie Přerov: Švéda – Pavelka (66. Mádr), Hýbner, Hrabal, Bubeník – Václavíček – Bernard (90. Zimčík), Schlehr, Hrušák, Mika (86. Chuda) – Zaoral (78. Mrázek). Trenér: Richard Švehlík.

FC Elseremo Brumov: Urbánek – Miklas (85. Svorada), Deklena, Macků, Valenta, Trochta – Chovanec (58. Šindler), Školník, Straka, Horáček (83. Smolík) – Smolka. Trenér: Miroslav Mičega.