Úvodní pětačtyřicet minut přineslo vyrovnaný souboj. Do vedení však šli domácí. „Propadl nám dlouhý míč na středu hřiště. Soupeř se dostal kombinací na stranu a přihrávka pod sebe našla nabíhajícího útočníka, který střelou na zadní tyč otevřel skóre," popsal úvodní gólový okamžik utkání Richard Švehlík, trenér Přerova.

Petrovičtí mohli své vedení brzy na to navýšit. Míč jistě mířící do sítě po zahrávaném přímém volném kopu vyhlavičkoval z brány Hrušák. Poločas skončil při skóre 1:0.

Krátce po změně stran vyrobil hrubku Bubeník, ale gólman Švéda velkou šanci domácích zlikvidoval. Přerovští zahrozili Hrubým, jehož pokus z nějakých šestnácti metrů cíl určení minul. Posléze opět zachraňoval jistý gól výborně chytající Švéda. „ Opravdu nás v několika případech výrazně podržel," pochválil svého brankáře Švehlík.

Velkou příležitost spálil také Dlouhý, který napálil míč pouze do gólmana a nevedlo se ani Mikovi v dorážce, který branku minul. Neuspěl ani střídající Přikryl, který po standardní situaci hlavičkoval pouze do připraveného gólmana. „Petrovice mohly v poslední desetiminutovce vsítit druhý gól a zápas mohl být rozhodnutý," připustil kouč Viktorie.

Hosté si však průběh zkomplikovali. Pod sprchy musel po osmasedmdesáti minutách hry Hrabal. „Na půlící čáře prohrál souboj. Útočník si balon prodloužil a dostal se před Hrabala, který ho posléze trošku stáhl za dres. Špatně odhadl situaci, byla to taktická hrubá chyba," okomentoval vyloučení lodivod hostů.

I přes oslabení jednoho muže v poli Přerované dokázali skórovat. Toužebného vyrovnání se Přerov dočkal v 86. minutě. Po centru střídajícího Kyseláka usměrnil balon do sítě Hrušák. V samotném závěru vyfasoval po druhé žluté kartě Přikryl červenou a Viktoriáni šli do devíti. To už nehrálo víceméně žádnou roli, neboť sudí brzy na to pískal konec. Oba soupeři se tak rozešli v úvodním kolem nového ročníku smírně při skóre 1:1.

„Ve druhém poločase domácí naštěstí své šance nevyužili. My jsme závěr zvládli hlavně kondičně. Musím mančaft pochválit za to, že bojoval a hrál až do samotného konce. Celkově jsme viděli slušný fotbal," zhodnotil Švehlík.

„Na druhou stranu nemůžeme dělat taktické chyby, ze kterých jsme pak dostali červené karty. Tolik chyb je na divizní soutěž opravdu moc," zlobil se kouč.

Navýšit své bodové konto a zlepšit si reputaci můžou Přerovští nadcházející sobotu, kdy se představí na svém hřišti od 16:30 v souboji s Novým Jičínem. „Změny v sestavě určitě nastanou i kdyby ty červené karty nebyly. Je pravděpodobné, že dostanou příležitost hráči, kteří naskočili do utkání až v samotném průběhu. Ukázalo se, že máme v týmu zdravou konkurenci," prozradil Švehlík.

Lokomotiva Petrovice – 1.FC Viktorie Přerov 1:1 (1:0)

Branka Přerova: 86. Hrušák.

Rozhodčí: Richtár – Čecháček, Trigas. ČK: 78. Hrabal, 90. Přikryl.

1.FC Viktorie Přerov: Švéda – Hrabal, Hýbner, Hrušák, Bubeník (73. Přikryl) – Zaoral, Schlehr, Mika (83. Kyselák), Bernard (63. Pavelka) – Hrubý (73. Chuda), Dlouhý. Trenér: Richard Švehlík.