Jednoduché to však rozhodně neměl. Přetrvávající spory mezi majitelem stadionu v Sokolské ulici a přerovským klubem opět znemožnily Viktoriánům během léta pořádně trénovat na vlastním hřišti.

„Není tady absolutně zázemí, co se týče tréninkových ploch. Ještě jsem nezažil, aby na této úrovni tým neměl k dispozici hřiště," posteskl si Matějíček. Jeho svěřenci si tak „užívali" třeba výběhů do Žebračky, na hřiště se pak kromě zápasů dostali v Lazníkách a Prosenicích.

Jinak byl trenér s přípravou spokojen.

„Do přípravy se zapojilo velké množství hráčů. I jejich přístup, hlavně těch starších, vidím pozitivně," chválil zkušený kouč. Ten by do nové sezony chtěl vyrukovat s moderním rozestavením 3–5–2.

V přípravných utkáních jeho tým neodváděl špatné výkony. Dvakrát přehrál třetiligovou Holici, poradil si i s nevyzpytatelným Ústím. Výprask utrpěl pouze v Olomouci proti béčku Sigmy. Naposled se Viktorka utkala v pohárovém duelu s Uničovem. Silný člen MSFL Přerov přetlačil až v samotném závěru, jeho sobotní výhra 5:1 ovšem nakonec byla jasná a zasloužená.

„Neřekl bych, že zápas s Uničovem se nám nepovedl. Do 74. minuty to bylo 1:2, pak jsme ale dostali tři branky během pár minut. Nepovedla se nám koncovka. Je ale pravda, že Uničov je někde jinde," zmínil Matějíček.

Kádr, který má k dispozici, by měl být široký, přerovský celek ovšem počítá hned několik nepříjemných ztrát. Jde totiž o hráče základní sestavy. David Hrabal dal přednost rodině a bude působit v B-týmu, Ondřej Kyselák a Tomáš Hrušák přestoupili do Kozlovic, stejně tak jako David Pavelka, který však nakonec skončil v Kroměříži.

„Jít do Kozlovic bylo rozhodnutí těch hráčů. Já to nijak neřeším ani nekomentuji," řekl trenér Viktorky. Jak se zdá, derby bude zase o něco pikantnější…

V Přerově nebude pokračovat ani Lukáš Zaoral, který zamířil do Brodku u Přerova, ani holický David Hornich. Také brankáři Nakládal a Marák ve Viktorce skončili svá hostování.

Naštěstí se podařilo přivést hned několik hráčů ze Zlína. Mezi nimi i brankáře Michala Švece, dále pak běhavého záložníka Jiřího Kováře, podařilo se také dotáhnout přestup Martina Kollera, který za Viktorku hrál už na jaře.

„Snad se nám podaří ještě realizovat přestup Jaroslava Kryšpína z Viktorie Otrokovice. Je to typově podobný hráč jako Kovář," prozradil Matějíček.

Cíle přerovského klubu pro nový ročník v divizi nejsou pevně stanovené, vrcholem by mohla být elitní pětka tabulky.

„Každý trenér má nejvyšší ambice. Ale rádi bychom se vyhnuli záchranářským starostem. Chtěli bychom se pohybovat kolem pátého nebo šestého místa," dodal závěrem Jaroslav Matějíček.